avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt amenda rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt amenda rovinieta

Buna seara,
in 18.10.2010 am fost surprins de o camera pe a2 fara rovinieta valabila,p.v de constatare a contraventiei este datat in 30.03.2011,iar luna aceasta am primit la serviciu de la biroul executori judecatoresti o instiintare prin care angajatorul meu este obligat sa-mi opreasca din salariu suma de 28euro,plus 270,11 lei cheltuieli de judecata.Incuviintarea executarii silite este din data de 18.10.2013 si incheierea privind stabilirea cheltuielilor de executare silita este datata in 13.01.2014.
este legal sa fiu obligat sa platesc acesti bani dupa atat timp?contraventia fiind savarsita in 2010?astept cu mare interes raspunsul dvs.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: paiudaniela , utilizator 22:26, 26 Noiembrie 2015
Puteti formula contestatie la executare' in termen de 15 zile de la comunicarea pv de cheltuieli de executare si a actelor de executare tarnsmise de executor. Puteti invoca prescriptia.
unde as putea depune aceasta contestatie si care ar fi costurile acesteia?
p.s. daca au trecut cele 15 zile nu se mai poate face nimic?deoarece nu stiu data exacta cand a fost primita de catre
angajatorul meu
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
costin-elena, utilizator
amenzile se prescriu după 5 ani de la data la care au fost aplicate

[ link extern ]
Aveti dreptate cu prescriptia 5 ani - nu am fost atenta
din articolul de mai jos reiese ca taxa de 28 de euro a fost scoasa in 2012.
[ link extern ] /

daca taxa a fost scoasa...eu pt ce sunt executat silit in 2014?
sau se aplica retroactiv?

Alte discuții în legătură

Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta alinauim alinauim Buna ziua! Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)