avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt amenda rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt amenda rovinieta

Buna seara,
in 18.10.2010 am fost surprins de o camera pe a2 fara rovinieta valabila,p.v de constatare a contraventiei este datat in 30.03.2011,iar luna aceasta am primit la serviciu de la biroul executori judecatoresti o instiintare prin care angajatorul meu este obligat sa-mi opreasca din salariu suma de 28euro,plus 270,11 lei cheltuieli de judecata.Incuviintarea executarii silite este din data de 18.10.2013 si incheierea privind stabilirea cheltuielilor de executare silita este datata in 13.01.2014.
este legal sa fiu obligat sa platesc acesti bani dupa atat timp?contraventia fiind savarsita in 2010?astept cu mare interes raspunsul dvs.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: paiudaniela , utilizator 22:26, 26 Noiembrie 2015

Dupa primirea unor adrese oficiale legate de rovinieta (sau amenzi de circulatie) in termen de maxim 15 zile formulati CONTESTATIE LA EXECUTARE invocand textul de mai jos :

Legea 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta. Lege nr. 144/2012
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 509 din 24 iulie 2012

3. La articolul 9, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazurile prevazute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini. Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in cae nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 91)."

Toate aceste lucruri vi le spune o persoana care s-a judecat cu CNADNR-ul lu' peste nu pentru 28 Euro, ci pentru un principiu ... si am CASTIGAT.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
cristi111us, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
si eu am depus contestatie la Judecatoria Ploiesti , si s-a judecat in lipsa si a fost repinsa actiunea, cu toate ca am demonstarat <legal >.Am pierdut si bani si timp degeaba.Cred ca e la latitudinea judecatorilor...desi ar trebui daca nu e legal pentru unul sa fie valabil si pentru ceilalti.dar asa e la noi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta alinauim alinauim Buna ziua! Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)