Daca lucrurile stau asa , in sensul precizat de dv, adica, procesul-verbal nu v-a fost comunicat deloc,iar dv ati luat cunostinta de amenda si cuantumul acesteia cu ocazia instiintarii primariei , atunci mai aveti posibilittea sa formulati contestatie la executare, in care sa contestati executarea silita a acestei amenzi ptr nevalalbilitatea ei.
Adica, se arata in Og2/2001 in art. sau 14 ca executarea sanctiunii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de contrventie nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Prin urmare, si necomunicarea (deloc) lui v-a atrage aceasi consecinta stipulata de art. 14.,executarea siliita neputandu-se efectua in temeiul unui proces-verbal ineficient, caduc, viciat de o cauza posterioara emiterii lui , respectiv necomunicarea lui, care , in contextul at. 14 determina prescrierea executarii sanctiunii contraventionale
Neffindu-va comunicat, ati fot privat de dreptul stabilit legal de a invoca prin plangere (posibile) cauze de nulitate, ce au viciat procesul verbal la momentul intocmirii lui, insa declansarea executarii silite ramane prilejul de a invoca un viciu care a atins procesul-verbal posterior emiterii sale Examinarea prescriptiei sanctiunii amenzii contraventionale poate fi analizata numai in contextul declansarii executarii silite ,ptr ca atunci aveti interesul sa invocati o asemenea imprejurare.
Contestatia la executare o intemeiati in drept pe disp Og 92/2003 pe art. privitoare la contestatia la executare
termen 15 zile de la data cand ati primit somatia
daca au trecut mai mult de 15 zile de la primirea instiintarii de executare silita,se mai poate face ceva?o anume data scrie pe instiintare si la o alta data ulterioara am primit o eu...daca se anuleaza procesul verbal,executarea silita mai poate avea loc?mi ar fi mai usor sa contest procesul verbal..
Nu, asta era ultimul tren, ca sa ma exprim asa.
Termenul incepe sa se calculeze de la data cand v-a fost comunicata dv.somatia
Nu mai puteti contesta procesul-verbal pe fondul lui, puteti sa faceti doar contestatia la executare si sa aratati ca executarea amenzii s-a prescris( intocmai ca sus).Atat.
iar pentru contestatie la executare nu este tarziu?deci,mai zic o data,procesele verbale niciodata nu le am primit-nu am avut la dispozitie cele 15 zile,nu?am primit doar de la impozit instiintare de plata....de la aceasta hartie au trecut 15 zile.
in conditiile pe care le am prezentat,mai pot face contestatie la executare?