Cum pot recupera Fondul de la CAR deoarece am depus cerere de retragere de un an de zile. In acelasi timp sunt persoane care asteapta de 3 ani sa primeasca banii. CAR-ul este intern in cadrul unei institutii publice, nu avem decat fluturasii lunar si aia au disparut din pandemie. Am facut adresa ei si sefului dar fara raspuns. Cum sa mai procedam. Multumim
De ce la decesul unei persoane cu handicap schizofrenie paranoica de 45 ani, care nu a lucrat deloc pentru ca era bolnav nu poate primi mama sa ajutor de inmormantare. Caz real deoarece la Casa de pensii Teleorman, a zis ca nu se incadreaza nici ca pensionar si nici asigurat. Insa el era trecut la medicul de familie. el locuind la tara cu mama sa care avea grija de el.
multumesc. la decesul tatalui am facut succesiunea lasand-o pe mama mostenitoare totala . (amandoi fratii cedand pentru mama ).
Acum amandoi trebuie sa ne punem de acord asupra mostenii pamant case-2, etc.
Suntem 2 frati baiat si sora. A decedat tata cu mult timp si acum si mama. As dori sa stiu la cat timp putem sa facem actele de succesiune. De fapt sa nu depasim perioada ca sa se plateasca mai multe taxe. Multumim pentru informatie
multumesc pt. raspuns. chestiunea e ca nu am de unde sa stiu ce s-a stipulat in contractul colectiv de munca. Tinand cont ca este bugetar asta inseamna nu din start.
Lamuriti-ma in legatura cu cele 2 ajutoare:
- de deces dat de casa de pensii si - de inmormantare dat de angajator. Cand il primesti pe primul de la casa de pensii deoarece persoana decedata a fost pensionara, se mai poate primi si de la serviciul unde lucrezi ajutor de inmormantare deoarece cea decedata era unul dintre parinti(mama/ tata). Deoarece acum cativa ani asa se proceda primeai din 2 parti. Stiu cazuri concrete. Am citit si eu prin lege dar ceva imi scapa. Va multumesc pentru raspunsul anticipat.