avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa decesul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa decesul parintilor

Suntem 2 frati baiat si sora. A decedat tata cu mult timp si acum si mama. As dori sa stiu la cat timp putem sa facem actele de succesiune. De fapt sa nu depasim perioada ca sa se plateasca mai multe taxe. Multumim pentru informatie
Cel mai recent răspuns: onciu_51 , utilizator 16:03, 16 Martie 2016
1 an de la decesul mamei (inainte era un termen de 6 luni). La tata nu va mai incadrati in acel an, deci pe langa taxa notariala veti mai achita si impozit de 1% din partea ce i se cuvine tatalui.
Succesiunea nu se poate deschide inainte de 6 luni de la deces pentru fiecare, si nu exista taxe suplimentare.
multumesc. la decesul tatalui am facut succesiunea lasand-o pe mama mostenitoare totala . (amandoi fratii cedand pentru mama ).
Acum amandoi trebuie sa ne punem de acord asupra mostenii pamant case-2, etc.
sunteti sigur???? succesiunea este deschisa la data decesului prin deces, dezbaterea mostenirii stiu ca se poate face oricand in termen de 2ani fara plata impozit sau si dupa dar cu plata impozitului de 1-1.5%din masa succesorala. Am intalnit persoana care afacut demersurile la 2-3luni de la decesul sotului.
deci sa inteleg ca acum in aprilie facand 1 an de la decesul mamaei trebuie sa deschd succesiunea si apoi in timp alte acte?

Alte discuții în legătură

Succesiune mary50 mary50 Buna ziua,tata a decedat la inceputul anului acesta,ar trebui sa facem succesiunea,suntem doar eu si mama.Mama sustine sa nu o faccem pentru a nu cheltui ... (vezi toată discuția)
Taxa succsesiune busu_nicoleta busu_nicoleta Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind taxa de succesiune pt tatal meu decedat acum 6 ani. In urma decesului nu s-a facut taxa de succesiune. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune disturbia disturbia buna ziua, tatal meu vitreg a murit acum 10ani. acum 2 luni a murit si mama mea.dupa ce am alergat dupa toate actele de proprietate, am aflat ca nu pot sa ... (vezi toată discuția)