Buna ziua,tata a decedat la inceputul anului acesta,ar trebui sa facem succesiunea,suntem doar eu si mama.Mama sustine sa nu o faccem pentru a nu cheltui banii caci sunt singura urmasa si dupa decesul ei doar eu voi mostenii.Se poate face asa ceva,apoi ma va costa mai mult?Dar daca eu voi renunta in favoarea mamei pina la decesul ei,voi avea probleme apoi?#-o
Daca nu aveti de gand sa instrainati imobilul (sau alte bunuri ce se aflau in patrimoniul tatalui la momentul decesului acestuia) puteti sa nu faceti succesiunea la acest moment.
Da, exista posibilitatea ca ulterior taxele sa fie diferite.
Puteti si sa renuntati la partea dvs. si sa mosteneasca mama tot, urmand ca la decesului acesteia sa o mosteniti dvs. Dar, costurile sunt aceleasi.
In plus, trebuie sa stiti in timpul vietii fiecare poate dispune cum doreste de bunul/bunurile sale. Aceasta inseamna ca daca mama dvs. va dori sa vanda, in timpul vietii, o parte sau in totalitate din bunurile ce le detine, nu va veti putea opune motivand faptul ca urmeaza sa o mosteniti.
daca succesiunea nu este dezbatuta in maxim 2ani se va plati suplimentar taxelor un impozit de 1.5% la valoarea masei succesorale, in intervalul celor 2 ani se platesc doar taxele.
Nu cunosc relatia dumneavoastra cu mama dar cazuri de intorsaturi si incurcaturi sunt foarte multe.
Daca mama doreste poate trece pe numele dumneavoastra toata partea ce va revine de la tata+partea dansii dupa sot, urmand ca dupa decesul dumneaei sa rezolvati cu diferenta.
Sa ii dea Dumnezeu viata lunga si sanatate, dar din pacate traim intr-o lume tare ciudata si perfida ,nu stim ce ne rezerva viitorul.