avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succsesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succsesiune

Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind taxa de succesiune pt tatal meu decedat acum 6 ani.
In urma decesului nu s-a facut taxa de succesiune.
In urma tatalui meu a ramas mama mea impreuna cu mine si fratele meu care a decedat si el ulterior.
Cum pot sa fac taxa de succesiune dupa tatal meu acum cand fratele meu a decedat?
Dupa ce se face taxa pe succesiune, mama mea poate sa-mi faca acte de proprietate pe partea ramasa d-ei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:56, 3 Ianuarie 2013
taxele succesorale se calculeaza 3% din valoarea masei succesorale. Ar trebui sa dezbateti succesiunea dupa tatal dumneavoastra. In locul fratelui decedat vin mostenitorii acestuia pt partea lui.
Trebuie dezbatute ambele succesiuni Tata si fratele succesive eliberandu se un singur certificat de mostenitor . Fratele era insurat , avea copii? Fara dezbaterea celor doua succesiuni nu puteti face nimic.
Daca au trecut mai Bine de doi ani de la decesul fratelui platiti si pentru acesat impozit de 1% pe valoarea masei succesorale , dupa Tata platiti sigur, asta in afara de onorariul notarului, care se stabileste tot in functie de valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Succesiune sebilika sebilika Buna seara, am avut un deces in data de 18.10.2012, a murit mama mea si mentionez ca mai am o sora. Proprietatea urmeaza sa se imparta si vrem sa stim daca ... (vezi toată discuția)