Buna seara,
am avut un deces in data de 18.10.2012, a murit mama mea si mentionez ca mai am o sora.
Proprietatea urmeaza sa se imparta si vrem sa stim daca efectuam succesiunea intr-un anumit interval de timp de la data decesului, aceasta va fi gratuita sau va beneficia de o anumita reducere?
succesiunea de pe tatal meu, care a decedat acuma 12 ani nu s-a facut pe mama mea, deci si aceasta trebuie facuta, nu?
Se vor face succesiunile succesive, eliberandu se un singur certificat d mostenitor. Va adresati notarului de pe raza judecatoriei unde cel din urma decedat a avut domiciliu. Pt Tata veti plati impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.pt mama daca dezbateti pana in doi ani de la deces nu se percepe impozit. Insa la ambele veti achita onorarii notarului care se calculeaza tot in functie de bunurile aduse la cele doua mase succesorale.
Succesiunea
flobos656
cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Mastenire
stancioiu marian
In anul 1994 tatal meu a murit iar eu impreuna cu mama si sora am dezbatut partea tatei.In anul 2000 a murit si mamai iar la cateva luni sora s-a mutat in casa ... (vezi toată discuția)