avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi
Forum Activitate vasilica25

Activitate vasilica25

Drepturi salariale castigate de functionari publici in anul 2017 , prin instanta definitiva si irevocabila pot fi platite intr-o perioada de pana la 5 ani sau se pot achita imediat .Ordonanta 71 2009 privind aceste drepturi castigate facea o repartizare pe ani pana in 2016.
CE FACEM ANUL ACESTA CU DREPTURILE CASTIGATE?
LE PUTEM DA IN TOTALITATE ?
VA MULTUMESC
O SC a vandut un teren s-a incheiat un contract in care s-a stipulat ca daca devine platitoare de TVA cumparatorul va plati TVA SI MAJORARI .Acum in 2016 s-a modificat PROCENTUL LA TVA CUM SE VA FACE FACTURA CU 24% SAU CU 20% la ceeasi baza , mentionand ca s-a incasat c/v contractului in 2015.
Buna ziua. O institutie publica care a devenit platitoare de tva incheie contracte cu plata in rate , factureaza tot ce are de incasat la inceputul lunii sau face factura numai cand incaseaza si vireaza la fel numai la incasare.in contract nu este prevazut nimic legat de plata tva sau rata.:frantic:
Va multumesc
Discuție Calcul TVA
Am vandut cu plata in rate un teren am incasat o parte din rate , calculez tva la capital +dobanda sau numai la capital, va fac aceasta solicitare deoarece am devenit platitor de tva.
Va multumesc pentru timpul acordat
O SC a participat la o licitatie publica a pierdut ,a facut contestatie,s-a oprit din suma virata intr-un cont de disponibilitati o suma conf. ART 278, din OUG 34/2006 . DIFERENTA S-A RESTITUIT .Pentru suma care s-a oprit SC solicita factura ,cu toate ca i s-a comunicat verbal ca unitatea noastra nu emite facturi doreste cadrul legal .
O institutie publica nu emite facturi este corect sau nu cadrul legal va rog frumos :frantic:
Contributiile sunt acleasi ca si pentru angajat cu norma intreaga?
Un adm . de bloc care este si angajat la o alta firma cu contract de munca durata normala poate incheia un contract de mandat pentru a fi remunerat ca sa se opresca numai sanatate , pensie si impozit la salariat ---- sanatate si cas angajator.
Multumesc anticipat
Dobanda este in lei , e vb de OG68 ART contabil pt inreg contractului este 461=791 , problema apare cand se diminueaza dobanda cand scade se face art 461=791 in rosu ????, unele institutii nu fac reducerea astfel , mentionez ca nu s-a emis factura la vanzare . La baza inregistrari este contractul de vanzare -cumparare.
S-au vandut cabinete medicale cu plata in rate , dobinda este variabila in functie de UE, dobanda creste sau scade de mai multe ori pe an( 1 ian 2013 a crescut , 1 iulie 2013 a scazut ) contractele au fost inregistrate in anul 2012.
Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarea contabila . Multumesc anticipat