avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Inregistrarea pentru vanzare cabinete medicale cu ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Inregistrarea pentru vanzare cabinete medicale cu plata in rate

S-au vandut cabinete medicale cu plata in rate , dobinda este variabila in functie de UE, dobanda creste sau scade de mai multe ori pe an( 1 ian 2013 a crescut , 1 iulie 2013 a scazut ) contractele au fost inregistrate in anul 2012.
Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarea contabila . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vasilica25 , utilizator 10:39, 17 Octombrie 2013
Pretul contractului (deci ratele) este in lei si numai dobanzile sunt in euro ?
Reprezentati o unitate administrativ teritoriala (primarie)?

Daca da, in opinia mea, dobanzile le veti inregistra- calculate la cursul de la data facturarii- :
464=750
ordin 1917/2005 - actualizat- pag 285-286:
[ link extern ]
Dobanda este in lei , e vb de OG68 ART contabil pt inreg contractului este 461=791 , problema apare cand se diminueaza dobanda cand scade se face art 461=791 in rosu ????, unele institutii nu fac reducerea astfel , mentionez ca nu s-a emis factura la vanzare . La baza inregistrari este contractul de vanzare -cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura. In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor Am un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unei case de marcat.Valoarea casei de marcat este de 7.000.000 lei. Cum inregistrez contractul de ... (vezi toată discuția)
Incasari abuzive de banca simonna38 simonna38 Buna seara e ora 23,39 A m un contract de credit de consum din 18.03.2008 care atunci avea DA.=8,5% si DAE=13,74% In oct 2008 am primit alt grafic de ... (vezi toată discuția)