Buna ziua. In 2008 am girat cu apartamentul pentru un credit unui prieten, care din 2009 nu a mai platit ratele si a plecat in strainatate. Am un act notarial pentru suma imprumutata si sunt trecut ca si creditor in procesul de insolventa al firmei unde era administrator. Acum banca a trimis dosarul unui executor, dar eu nu am fost instiintat. Intrebarea mea este daca se poate amana executarea pana la finalizarea procesului unde apar ca si creditor.
Am si eu nevoie de o lamurire. Detin o proprietate mostenita in urma decesului tatalui meu. As dori sa stiu daca, in cazul in care ii fac mamei mele carte de identitate pe aceasta adresa, ea are vreun drept asupra casei sau poate intrprinde vreo actiune. Mentionez ca parintii au divortat cu mult timp inainte, casa nu a fost bun comun si de asemenea mama mea a revenit la numele de fata. Eu doresc numai sa ii fac carte de identitate pe aceasta adresa, insa nu intentionez sa locuiasca la acea adresa.
Am si eu o nelamurire. Sunt absoventa de Stiinte Politice, iar anul acesta voi absolvi 2 mastere (Stiinte Politice si Marketing). Dorinta mea este sa dau admitere si la Facultatea de Drept. As dori sa stiu daca, in cazul in care voi opta pentru a studia 2 ani in 1, imi poate afecta ulterior dorinta de a intra in Magistratura.