avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Activitate kza

Activitate kza

multumesc.
proprietarul nu a fost sa ridice incheierea de intabulare, iar acum biroul notarial respectiv unde s-a facut donatia nu mai exista. Cum se procedeaza in astfel de situatii?
Buna seara,
Pentru acordarea unui credit cu ipoteca, am solicitat un extras de carte funciara pentru informare, proprietatea fiind cu sarcini de uzufruct viager.
Acuma mi se cere sa aduc un alt document, incheiere de intabulare, care ar trebui sa aiba nr 2345/10.04.2009, care este data la care s-a facut contractul de donatie al imobilului.
Acest numar/data apare pe CF pe prima linie atat la "Inscrieri privitoare la proprietate" cat si la "Inscrieri privitoare la sarcini", inainte de "Act contract donatie nr 543/2009"

1. Acel numar reprezinta nr documentului de incheiere a intabularii? Imobilul e din ani 80, nu atunci s-a facut acest document?
2. De unde se obtine acest document?

Multumesc!
Sunt in situatia de a achizitiona un teren pe care proprietarul l-a obtinut prin donatie.
In extrasul de carte funciara nu e trecut nimic la foaia de sarcini, iar la foaia de proprietate scrie "Act notarial, xx, data, emis de NP xxx. Intabulare,drept de proprietate, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1, nume prenume, bun propriu. Anexa 1"
Cum ar fi cel mai bine sa procedez pentru a nu avea probleme ulterioare, stiind ca donatia poate fi atacata? Are rost ca donatorul sa fie implicat in tranzactie?
Multumesc