avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren dobandit de proprietar prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren dobandit de proprietar prin donatie

Sunt in situatia de a achizitiona un teren pe care proprietarul l-a obtinut prin donatie.
In extrasul de carte funciara nu e trecut nimic la foaia de sarcini, iar la foaia de proprietate scrie "Act notarial, xx, data, emis de NP xxx. Intabulare,drept de proprietate, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1, nume prenume, bun propriu. Anexa 1"
Cum ar fi cel mai bine sa procedez pentru a nu avea probleme ulterioare, stiind ca donatia poate fi atacata? Are rost ca donatorul sa fie implicat in tranzactie?
Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
kza, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:02, 17 Februarie 2010
buna seara!
odata instrainat bunul donat, nu se mai poate face nimic.
chiar daca aceasta donatie nu ar fi scutita de raport, ea s-ar aduce la masa succesorala prin echivalent valoric.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.intabulare, drept de proprietate, dobandit prin conventie, ... niculescut niculescut Buna ziua.Intabulare, drept de PROPRIETATE, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1 poate fi atacat in instanta? (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Acte semnate de o persoană bolnavă în stadiu terminal doru55 doru55 Mama mea a decedat de cancer, fiind la pat mai mult de o lună înainte de deces. Deoarece nu locuiesc cu ea, nici măcar în aceeași localitate, am plătit ... (vezi toată discuția)