avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte semnate de o persoană bolnavă în stadiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte semnate de o persoană bolnavă în stadiu terminal

Mama mea a decedat de cancer, fiind la pat mai mult de o lună înainte de deces.
Deoarece nu locuiesc cu ea, nici măcar în aceeași localitate, am plătit (la negru, fără acte) o femeie care să o îngrijească la domiciliu.
Am vizitat-o aproape săptămânal.

Astăzi am demarat procedura de deschidere a succesiuni, mai precis să adun la un loc toate actele.
Am rămas șocat când am scos CF și am descoperit că casa aparține unei persoane străine mie, intrată în proprietate prin ACT NOTARIAL emis de notar XXX XXX la data de... XX, mai precis cu o săptămână înainte de deces !!!

Nici nu știu încotro să o apuc, să merg la Poliție, să merg la avocat, să caut acel notar, nu am idee despre ce ACT poate fi vorba, totul pare legal la prima vedere... nu pot să bănuiesc decât că mama a fost păcălită să semneze ceva... dar totuși, la NOTAR ?! Se mai poate face ceva ? Să am speranțe... Rog un sfat...
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:42, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, a chemat notarul acasa., daca dansa nu s-a putut deplasa.
Vedeti cine e proprietar si cereti in instanta anularea actului, aveti nevoie de un avocat bun, sansele sunt mici, dar exista, conteaza ce reusiti sa probati in instanta, In principal lipsa de consimtamant a mamei, dolul, viclenia.
e un act de vanzare sau donatie ?
gi-jane2 a scris:
e un act de vanzare sau donatie ?
Nu știu. Am scos doar Carte Funciară. Este trecut noul proprietar și faptul că proprietatea este dobândită prin ACT NOTARIAL și Intabulare drept de proprietate, dobândită prin Conventie, cota 1/1.
A încheia un act notarial nu inseamna numai a trage o semnătură indescifrabila pe contractul propriu zis.
Se semnează citeț toate anexele și documentele care au stat la baza contractului și mai ales, cel care transmite completează de mana o cerere, pe scurt "vand lui X o casa si in teren in localitatea Y". De asemenea, este posibil să fi fost prezenți și niste martori.
Deci chestia cu "pacalitul" nu prea merge. Ca de-a lungul timpului, s-au invatat si notarii să își ia măsuri de protecție.
Cu persoana care a primit ati discutat? Cu notarul ati discutat? Vedeti ce anume a scris/completat mama. Faptul că a avut cancer nu inseamna neaparat si ca i-a fost afectat discernământul. Doar să fi fost pe morfină, însă in atare situatie nu ar fi fost fizic capabilă să se deplaseze și să semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O procura mai speciala SirNick SirNick Buna ziua,ma confrunt cu o situatie mai delicata, sunt pe cale sa devin proprietarul unui apartament iar acea proprietate are 2 proprietari actuali, sora si ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Intrebare avocatnet - anularea unui contract v- c cu uzufruct viager Valy956 Valy956 Buna Seara , 1. Am si eu 2 intrebari pentru 2 batrani care m-au rugat sa ma interesez in numele lor , acestia au varsta de 81 si respectiv 75 de ani fara ... (vezi toată discuția)