1. Am si eu 2 intrebari pentru 2 batrani care m-au rugat sa ma interesez in numele lor , acestia au varsta de 81 si respectiv 75 de ani fara mostenitori au fost pacaliti de un consatean ca va avea grija de ei si au fost dusi la notar sa faca un document cu clauza de intretinere . Nu au stiut ca ,consateanu este " pe mana " cu notarul . Notarul a citit clauzele de intretinere si i-a pus sa semneze dar pe act nu a existat nici o clauza . Dupa ce consateanu nu a mai respectat ce a zis notarul , acesti batrani au mers la notar sa -i spuna ce li se intampla.Atunci notarul le-a inmanat un act din care rezulta ca este contract de vanzare - cumparare cu drept de uz si habitatie viagera . Ce se mai poate face in situatia data ? !
2. In contract scrie ca , cumparatorul in aceasi zi cand s-a incheiat actul celor doi batrani li s-a inmana o suma de aproximativ 120.000 Ron - aceasta suma nu s-a dat in prezenta notarului si de fapt nu s-a dat niciodata nici un ban ! Intrebarea era daca era necesar sa se incheie o chitanta daca nu cu notarul atunci cu doi martori?!
Ce cale de atac mai au acesti batrani sa anuleze acest act ?:((
Multumesc in numele lor , poate putem sa ii ajutam impreuna cumva !
Batranii au la indemana o actiune prin care sa ceara anularea actului, pe motiv de viciere a consimtamantului prin dol ( viclenie).Adica ei au fost indusi in eroare cu privire la natura contractului care s-a incheiat, ei dorind incheierea unui contract de intretinere, insa cocontractantul ( poate cu complicitatea notarului), profitand de naivitatea si de varsta batranilor , care nu au inteles ca nu se contracteaza asupra a ceea ce doreau ei, a solicitat incheierea unui contract de vanzare-cumparare, stipuland si un pret care in realitate nu a fost achitat.
Insa dolul este foarte greu de dovedit, ca si neplata pretului.Ambele lucrui ar putea conduce la anulare, daca ar putea fi dovedite.
Catre cine trebuie facuta cererea in anulare?
Ce articol din lege trebuie sa invoce in cererea de anulare ?
Care sunt documentele necesare pentru a fi atasate la cererea de anulare ?
Angajati un avocat. Altfel, riscati sa pierdeti cu dreptatea in mana. Desi, chiar si asistati de un avocat, va fi extrem de dificil sa probati cele afirmate.
Aveti de partea dumneavoastra Legea nr.17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice, care prevede:
Art. 30
Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentant al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva.
Solicitati sprijinul primariei - serviciul de asistenta sociala.
Act de v-c
ContSters96930
Daca matusa mea i-mi face act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cine este titularul apartamentului pe urma si daca ii bag cablu tv va fi pe numele ... (vezi toată discuția)