1. Am si eu 2 intrebari pentru 2 batrani care m-au rugat sa ma interesez in numele lor , acestia au varsta de 81 si respectiv 75 de ani fara mostenitori au fost pacaliti de un consatean ca va avea grija de ei si au fost dusi la notar sa faca un document cu clauza de intretinere . Nu au stiut ca ,consateanu este " pe mana " cu notarul . Notarul a citit clauzele de intretinere si i-a pus sa semneze dar pe act nu a existat nici o clauza . Dupa ce consateanu nu a mai respectat ce a zis notarul , acesti batrani au mers la notar sa -i spuna ce li se intampla.Atunci notarul le-a inmanat un act din care rezulta ca este contract de vanzare - cumparare cu drept de uz si habitatie viagera . Ce se mai poate face in situatia data ? !
2. In contract scrie ca , cumparatorul in aceasi zi cand s-a incheiat actul celor doi batrani li s-a inmana o suma de aproximativ 120.000 Ron - aceasta suma nu s-a dat in prezenta notarului si de fapt nu s-a dat niciodata nici un ban ! Intrebarea era daca era necesar sa se incheie o chitanta daca nu cu notarul atunci cu doi martori?!
Ce cale de atac mai au acesti batrani sa anuleze acest act ?:((
Multumesc in numele lor , poate putem sa ii ajutam impreuna cumva !
Pentru incheierea unui document notarial avand in vedere faptul ca sunt 2 batrani de peste 75 de ani si foarte bolnavi nu era necesar si prezenta unui martor desemnat de batrani sau notar pentru autentificarea acestui document?
Pentru incheierea acestui act notarial nu era necesar si un certificat medical al batranilor de la comisia de expertiza pentru a atesta starea psihica a acestora?in caz contrar,poate fi anulat contractul?
Act de v-c
ContSters96930
Daca matusa mea i-mi face act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cine este titularul apartamentului pe urma si daca ii bag cablu tv va fi pe numele ... (vezi toată discuția)