avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Info extras carte funciara pentru informare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Info extras carte funciara pentru informare

Buna seara,
Pentru acordarea unui credit cu ipoteca, am solicitat un extras de carte funciara pentru informare, proprietatea fiind cu sarcini de uzufruct viager.
Acuma mi se cere sa aduc un alt document, incheiere de intabulare, care ar trebui sa aiba nr 2345/10.04.2009, care este data la care s-a facut contractul de donatie al imobilului.
Acest numar/data apare pe CF pe prima linie atat la "Inscrieri privitoare la proprietate" cat si la "Inscrieri privitoare la sarcini", inainte de "Act contract donatie nr 543/2009"

1. Acel numar reprezinta nr documentului de incheiere a intabularii? Imobilul e din ani 80, nu atunci s-a facut acest document?
2. De unde se obtine acest document?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 06:05, 4 Martie 2010
cel de la care dvs achizitionati acest imobil l-a dobandit in baza unui contract de donatie, respectiv aut. nr. 543/2009, act prin care i s-a transmis dr de nuda proprietate asupra imobilului, iar donatorul si-a rezervat un dr de uzufruct viager.
incheierea de intabulare ar trebui sa o aiba proprietarul, asta in cazul in care s-a dus sa o ridice de la BNP care i-a autentificat contractul de donatie.
multumesc.
proprietarul nu a fost sa ridice incheierea de intabulare, iar acum biroul notarial respectiv unde s-a facut donatia nu mai exista. Cum se procedeaza in astfel de situatii?
Intrebati la Camera Notarilor Publici, ei trebuie sa stie unde se afla arhiva acestui notariat. Sau va adresati direct ancpi, pentru a solicita un duplicat. De fapt vanzatorul trebuie sa se ocupe de toate aceste acte.
Dar dvs stiti ce inseamna sa cumparati o locuinta grevata de un uzufruct viager?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)
Uzufruct pe imobil ipotecat potyi potyi Buna ziua, Situatia noastra se prezinta astfel: am dori sa contractam un credit de nevoi personale cu ipoteca. Problema e ca imobilul este grevat de sarcini ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)