Situatia noastra se prezinta astfel: am dori sa contractam un credit de nevoi personale cu ipoteca. Problema e ca imobilul este grevat de sarcini cu uzufruct viager in favoarea socrilor. Din pacate nici o banca nu ne da credit in aceste conditii decat daca imobilul este degrevat de sarcini. Ne-am gandit daca , se poate sa stergem uzufructul cu acordul socrilor pana contractam creditul, ca apoi sa fie inscris din nou in CF dupa ce imobilul e ipotecat? Am avea nevoie de acordul bancii in favoarea careia ar fi ipotecat imobilul?
buna ziua!
socrii pot renunta la dr de uzufruct viager, insa dupa ce veti incheia contractul de ipoteca nu veti mai putea greva imobilul decat cu acordul bancii creditoare!
Pentru ridicarea dreptului de uzufruct nu va trebuie decat acordul socrilor dvs!
Dupa incheierea contractului de ipoteca cu banca , acest contract se va inscrie in cartea funciara la rubrica sarcini si nu veti putea face acte de dispozitie asupra imobilului decat cu acordul bancii!B-)
socrii dvs. pot da o declaratie de renuntare la clauza de uzufruct. aceasta declaratie se da la notariat.
acte necesare : extras de autentificare, certificat de atestare fiscala, taxe : 20 % din valoarea de grila a imobilului, inclusiv impozit catre stat.
acest dezmembramant se taxeaza cu 20% din valoarea imobilului .
pt. a greva ulterior imobilul va trebuie acordul bancii in acest sens.