Care este procedura de scoatere sau eliminare a clauzei de uzufruct (degrevare de sarcini) de pe un imobil, daca uzufructuarii sunt de acord?
multumesc.
Procedura este tot notariala ca si in cazul actului initial. Se face un contract de cesiune de drepturi -- in cazul dvs uzufructuarii cesioneaza dreptul de uzufruct viager catre proprietarul imobilului.B-)
buna ziua!
se da la notariat o declaratie de renuntare la dr de uzufruct viager.
dar pt aceasta trebuie:
-extras de autentificare
certficat de atestare fiscala.
se platesc taxe la 20% din valoare a de grila a imobilului, inclusiv impozit catre stat.
buna ziua!
nu este un contract de cesiune dacaei renunta pur si simplu!
este o declaratie de renuntare, care da se va duce la CF in vederea radierii dr de uzufruct.
buna ziua!
se da la notariat o declaratie de renuntare la dr de uzufruct viager.
dar pt aceasta trebuie:
-extras de autentificare
certficat de atestare fiscala.
se platesc taxe la 20% din valoare a de grila a imobilului, inclusiv impozit catre stat.
Donaþie
AlanWolfe
În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
georgy_wst
Buna ziua!
As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)