avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Buna ziua!
As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa acest lucru nu se poate face numai prin certificatul de deces al uzufructuarului? Vreau sa stiu daca se poate radia atat timp cat se afla inca in viata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:05, 28 Martie 2013
Dreptul de uzuruct nu poate fi radiat decat dupa decesul pesoanei care il detine.
Uzufructul nu se stinge numai la deces.... :-/

Uzufructul se stinge si prin renuntarea la acesta, prin scurgerea termenului pentru care a fost prevazut, prin consolidare....

Deci, sa revenim.... Uzufructuarul poate da o declaratie ca renunta la uzufruct sau sa vina cu nudul proprietar la autentificarea contractului de vanzare cumparare care sa vanda impreuna .
Multumesc mult. Idee este ca pe internet am gasit informatii cum ca radierea s-ar face numai pe baza certificatului de deces. Insa socrul proprietarului sustine ca va renunta la acest drept si nu vreau sa fac contractul ca apoi sa ma trezesc ca prin dreptul de folosinta nu paraseste imobilul.
Exact stimate domn! Modurile de stingerea nu se limiteaza numai la deces...... E simplu! Printr o declaratie poate reununta la uzufruct sau v am spus sa vanda impreuna cu domnul, unul vinde nuda celalalt uzufructul! Daca da declaratia o va da inainte de autentificarea contractului, ambele se vor da in forma autentica.si se vor trimite impreuna la CF!
Va multumesc!

Pot sta linistita acum, maine voi merge cu cei 2 sa demareze radierea acestui drept de uzufruct ca apoi sa putem face anteprecontractul.
Seara buna!

Alte discuții în legătură

Donaþie AlanWolfe AlanWolfe În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - renuntare BenjaminK BenjaminK Buna ziua! Este posibil ca proprietarul unui apartament pe care doresc sa il achizitionez, sa renunte la uzufructul viager si in alta modalitate decat prin ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)