Buna ziua!
As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa acest lucru nu se poate face numai prin certificatul de deces al uzufructuarului? Vreau sa stiu daca se poate radia atat timp cat se afla inca in viata. Multumesc
Revin cu o intrebare in urma altor informatii aflate. Taxele pentru renuntarea la dreptul de uzufruct in vederea radierii, cine le achita? Este adevarat ca reprezinta suma unor taxe de cateva sute de lei plus 20% din valoarea de catalog a imobilului?
Multumesc!
Se plateste impozit este adevarat nu mai Putin 20% Conform Codului Fiscal la transferul unui dezmembramant, uzufructul fiind un dezmembramant al dreptului de proprietate. Acest 20% se calculeaza la valoarea de expertiza din grila imobiliara pt uzul notarilor. Declaratia variaza de la 100 de Ron ca onorariu pana la 300 Ron plus taxa de radiere de la Cartea Funciara de 60 de Ron.
Donaþie
AlanWolfe
În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
elgrecos
sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)