Doresc daca se poate sa ma indrumati cu privire la doua aspecte din legea 230/2007.
1) Daca comitetul executiv si presedintele au dreptul sa angajeze avocat pentru dosarele catre datornici fara acceptul membrilor asociatiei de proprietari deci a hotararii adunarii generale.
In lege la art 18 se specifica :"intra in atributiile presedintelui sa reprezinte asociatia in actiunile initiate împotriva unui proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. "
Poate sa imputerniceasca administratorul sa reprezinte asociatia.
2) Daca in adunarea generala s-a hotarat incheierea unui contract cu o firma juridica pentru administrare , contabilitate si casierie -valoarea fixa , are dreptul presedintele sa semneze act aditional cu costuri suplimentare pentru somatii, onorarii intocmire dosare de judecata ,alte costuri in situatia in care nu s-a ridicat aceasta problema in adunare si nici nu au fost ca discutie la bugetul de venituri si cheltuieli ?Acestea intra in atributiile administratorului.
De asemenea nici nu au fost anuntati proprietarii despre aceste costuri suplimentare .
As dori un raspuns la obiect si justificare legislativa.
Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan si desfiintarea geamurilor si a usii de la balcon asa cum erau apartamentele intial realizate?
Daca aceasta marire a cotei indivize a fost aprobata in Adunarea Generala se poate pune in aplicare , adica sa se mareasca suprafata utila care se pune la plata la caldura? Suntem bloc fara repartitoare . Daca o aplicam putem pierde un eventual proces in justitie?
De asemenea la parterul blocului , si etaj 1 sunt restaurante care au centrala proprie de 4 ani .
Am cerut scris la asociatie sa se scada cota parte ptr tevile de caldura care trec de la subsolul blocului pana la et II prin restaurant conf ordinului ANRSC 255/2006 prin care afost abrogat art 12 din Ordinul 233/2004 :" Art. 12. -
(1) Repartizarea cantitatilor individuale pentru incalzire, aferente consumurilor de energie termica ale instalatiilor de incalzire aflate in proprietate comuna, se aplica tuturor proprietarilor de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, indiferent daca sunt sau nu sunt racordati la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica.
(2) Proprietarii de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, desprinse de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica ori care au alte surse individuale de caldura montate cu respectarea prevederilor legale, sunt scutiti de achitarea contravalorii consumului de energie termica aferent instalatiilor de incalzire aflate in proprietatea comuna din interiorul spatiilor respective - coloane de incalzire -, daca asigura pe cheltuiala lor izolarea termica a acestora, in baza procesului-verbal de constatare intocmit de comitetul executiv al asociatiei de proprietari/locatari. Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari/locatari va preda furnizorului de energie termica tabelul centralizator cu procesele-verbale de constatare a izolarii termice a coloanelor de incalzire aferente apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta din imobilul respectiv. Se considera o izolatie termica de buna calitate daca intre temperatura de la suprafata izolatiei si temperatura interioara a spatiului respectiv nu exista o diferenta de temperatura mai mare de 0,5▫C. " si nu au facut numic.Nici macar adresa la Regia de termoficare care sa le emita factura separata.Ce trebuie sa facem?
Multumesc.
Elena
Buna ziua. Bunicul meu implineste venerabila varsta de peste 100 de ani.Foarte multa lume imi spune ca exista o lege sau hotarare care specifica faptul ca persoanele care implinesc 100 de ani primesc o bonificatie de 10000 ron .Am citit si eu acest lucru intr-o publicatie acum cativa ani dar nu stiu daca se mai aplica sau daca mei neste de actualitate . .Daca stie cineva va rtog sa ma ajutati.