Buna ziua. Bunicul meu implineste venerabila varsta de peste 100 de ani.Foarte multa lume imi spune ca exista o lege sau hotarare care specifica faptul ca persoanele care implinesc 100 de ani primesc o bonificatie de 10000 ron .Am citit si eu acest lucru intr-o publicatie acum cativa ani dar nu stiu daca se mai aplica sau daca mei neste de actualitate . .Daca stie cineva va rtog sa ma ajutati.
la multi ani bunicului.
Nu avem cunostiinta de existenta unei astfel de reglementari legale.
Da, intr-adevar a existat cu cativa ani in urma, o discutie si o propunere legislativa in acest sens, dar nu stim sa se fi finalizat.Poate intervin colegii cu alte informatii mai exacte.
Va dau ca exemplu Hot. nr. 265/31.03.08 a Cons. Local Brasov:
Art.1 - Se aproba acordarea unui ajutor financiar de urgenta la cerere cetatenilor Municipiului
Brasov care au implinit 100 de ani si care indeplinesc una din urmatoarele conditii:
- distrugerea totala sau partiala a bunurilor mobile si imobile, provocate de accidente sau calamitati naturale, in cuantum de maxim 10.000 de lei, in functie de pagubele produse;
- la implinirea varstei de 100 de ani, in cuantum de 1.500 de lei;
- in cazul decesului cetateanului in varsta de 100 de ani, sau al sotului/sotiei acestuia, pe baza cererii urmasului legal, in cuantum de 1.000 de lei;
- plata contravalorii protezelor si echipamentelor, in cuantum de 1.500 de lei.
Ajutoarele financiare se acorda la cerere, prin dispozitie a primarului in baza unui referat de motivare al Serviciului Social.
Se pare ca aceste sume se ofera la nivel de localitate, in functie de hotarari ale Consiliului Local...
Interesati-va la primaria de care apartineti...
Femeie din localitatea Cosesti a fost premiata de autoritati, la implinirea varstei de 100 de ani, cu 2000 lei (din partea Cons Local Cosesti, Arges)
O femeie din Vaslui, care a implinit 100 de ani, a fost sarbatorita, dar nu a primit bani...
Un jandarm din Bacau a primit diploma de nu-stiu-care dar nu si bani...
O femeie din Bucuresti (in 2006) a primit diploma de excelenta, dar nu si bani.
Sanatate pentru bunic! Si celorlalti membri ai familiei! :luck:
Puteti sa faceti si o cerere scrisa la primaria de care apartineti si sa solicitati informatii pe aceasta tema. Ati mai putea organiza o petrecere si sa ii invitati si pe edilii locali.
Multi ani pentru frumoasa varsta, chiar ar merita toti nu 10.000 lei , mai mult, cati dintre noi ajungem acolo??:)
Hristos a Inviat!
Din cate am inteles aceasta recompensa pentru persoanele care implinesc 100 de ani este o hotarare a consiliului local, sau a fost emis intre timp si un act la nivel national?
100 de ani
Preda Adelina
Bună ziua! Nu ştiu dacă am intrat unde trebuie pentru această întrebare dar nu ştiu unde să apelez.
O am pe străbunica mea care în februarie va ... (vezi toată discuția)