avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bonificatie la varsta de 100 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bonificatie la varsta de 100 ani

Buna ziua. Bunicul meu implineste venerabila varsta de peste 100 de ani.Foarte multa lume imi spune ca exista o lege sau hotarare care specifica faptul ca persoanele care implinesc 100 de ani primesc o bonificatie de 10000 ron .Am citit si eu acest lucru intr-o publicatie acum cativa ani dar nu stiu daca se mai aplica sau daca mei neste de actualitate . .Daca stie cineva va rtog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: vdingo11 , utilizator 18:07, 21 Aprilie 2014
la multi ani bunicului.
Nu avem cunostiinta de existenta unei astfel de reglementari legale.
Da, intr-adevar a existat cu cativa ani in urma, o discutie si o propunere legislativa in acest sens, dar nu stim sa se fi finalizat.Poate intervin colegii cu alte informatii mai exacte.
Va dau ca exemplu Hot. nr. 265/31.03.08 a Cons. Local Brasov:
Art.1 - Se aproba acordarea unui ajutor financiar de urgenta la cerere cetatenilor Municipiului
Brasov care au implinit 100 de ani si care indeplinesc una din urmatoarele conditii:
- distrugerea totala sau partiala a bunurilor mobile si imobile, provocate de accidente sau calamitati naturale, in cuantum de maxim 10.000 de lei, in functie de pagubele produse;
- la implinirea varstei de 100 de ani, in cuantum de 1.500 de lei;
- in cazul decesului cetateanului in varsta de 100 de ani, sau al sotului/sotiei acestuia, pe baza cererii urmasului legal, in cuantum de 1.000 de lei;
- plata contravalorii protezelor si echipamentelor, in cuantum de 1.500 de lei.
Ajutoarele financiare se acorda la cerere, prin dispozitie a primarului in baza unui referat de motivare al Serviciului Social.

Se pare ca aceste sume se ofera la nivel de localitate, in functie de hotarari ale Consiliului Local...
Interesati-va la primaria de care apartineti...

Femeie din localitatea Cosesti a fost premiata de autoritati, la implinirea varstei de 100 de ani, cu 2000 lei (din partea Cons Local Cosesti, Arges)
O femeie din Vaslui, care a implinit 100 de ani, a fost sarbatorita, dar nu a primit bani...
Un jandarm din Bacau a primit diploma de nu-stiu-care dar nu si bani...
O femeie din Bucuresti (in 2006) a primit diploma de excelenta, dar nu si bani.

Sanatate pentru bunic! Si celorlalti membri ai familiei! :luck:
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
Puteti sa faceti si o cerere scrisa la primaria de care apartineti si sa solicitati informatii pe aceasta tema. Ati mai putea organiza o petrecere si sa ii invitati si pe edilii locali.
Multi ani pentru frumoasa varsta, chiar ar merita toti nu 10.000 lei , mai mult, cati dintre noi ajungem acolo??:)
Hristos a Inviat!
Din cate am inteles aceasta recompensa pentru persoanele care implinesc 100 de ani este o hotarare a consiliului local, sau a fost emis intre timp si un act la nivel national?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

100 de ani Preda Adelina Preda Adelina Bună ziua! Nu ştiu dacă am intrat unde trebuie pentru această întrebare dar nu ştiu unde să apelez. O am pe străbunica mea care în februarie va ... (vezi toată discuția)
Bonificatie pentru 100 de ani impliniti nunuche nunuche Buna seara, Bunica mea a implinit 100 de ani.Exista ceva act legislativ conform caruia ar putea primi o bonificatie financiara cu aceasta ocazie?Am auzit ... (vezi toată discuția)
Se mai primeste suma de 10000 lei de catre persoanele care au implinit 100 ani? hotel_elite_herculane@yahoo.com hotel_elite_herculane@yahoo.com Matusa mea a implinit in 5.06.2018 varsta de 100 ani. Mai exista posibilitatra de a primi 10000 lei si daca da,cum se procedeaza? (vezi toată discuția)