Bunica mea a implinit 100 de ani.Exista ceva act legislativ conform caruia ar putea primi o bonificatie financiara cu aceasta ocazie?Am auzit cazuri in care persoane care au implinit aceasta varsta au primit din partea statului o Dacia Logan noua.La primaria de care apartine am intrebat insa ni s-a raspuns succint ca nu exista niciun act care sa-i acorde vreun drept.
In primul rand sa va traiasca bunica si sa va bucurati de intelepciunea dumneaei.
Referitor la intrebarea dvs., trebuie sa depuneti la Directia de Asistenta Sociala Comunitara, o cerere prin care solicitati acordarea unui premiu. Ramane totusi la latitudinea institutiei respective, daca acesta se acorda sau nu.
Probabil ca daca ar aparea ca si stire la un post de televiziune, bunica ar avea sanse mai mari sa fie premiata si sarbatorita.
Sa va traiasca bunica si multi ani in continuare !
Sunt primarii, vazute pe la televizor, care acorda pensionarilor la implinirea unor varste inaintate sau la implinirea a 50 de ani de casnicie, buchete de flori si un premiu in bani si/ sau alimente, electrocasnice. Uneori si sponsori.
Probabil primaria din localitatea unde locuieste bunica, are din pacate, fonduri limitate si nu isi poate permite.
Nu exista o lege in vigoare, in acest sens, desi poate ar trebui sa existe. Nu ar face decat sa creeze premizele cinstirii batranilor nostri, asa cum merita, de altfel. Poate o initiativa legislativa in acest sens venita din partea unui parlamentar nu ar fi lipsita de interes. Incercati si la biroului parlamentarilor din colegiul dvs., sa le sugerati o astfel de initiativa. Bafta, sa reusiti in demersul dvs.