alexandru22 a scris:
Am inteles ca, deoarece copilul este cetatean roman la fel ca si mine, iar ea nu, eu as avea mai multe drepturi asupra lui. Am mai auzit si ca baietelul nu poate iesi din Romania decat de pe pasaportul meu si insotit de mine. De asemenea, am auzit ca eu pot declara ca aseasta casatorie a fost una de convenienta, caz in care ea este deportata inapoi in Moldova, iar copilul imi revine mie. As vrea sa stiu cate dintre aceste lucruri sunt adevarate.
In prezent orice minor este obligat sa detina
pasaport individual deci nu mai exista ideea de a fi trecut in pasaportul unuia sau altuia dintre parinti. In momentul in care se solicita un pasaport pentru minor e necesar
acordul ambilor parinti deci in situatia pe care o relatati copilul dvs. este, deocamdata, in imposibilitatea de a parasi Romania petnru ca nu i se va elibera un pasaport fara acordul dvs.
Ati subliniat ca minorul este cetean roman pentru ca s-a nascut in Romania. Da, e adevarat. Poate fi insa si cetatean al Republicii Moldova fiind nascut din mama cu cetatenia acestei tari. Verificati! Si poate are si cetatenia USA fiind nascut din tata cu cetatenia acestei tari. Deci nu cred ca asta are mare relevanta in stabilirea unor ''pozitii si avantaje'' de discutie.
Nu cred ca in anul 2010 mai e valabila notiunea de
deportare in Romania.