avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara tuturor. Sotia mea este din Republica ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara tuturor. Sotia mea este din Republica Moldova, dupa ...

Buna seara tuturor.
Sotia mea este din Republica Moldova, dupa ce ne-am casatorita am depus actele pentru permisul de sedere pentru reintregirea familiei.
Au venit politistii de la igi sa investigheze situatia si au concluzionat ca este totul ok si ca permisul de sedere va fi elibetat pentru o perioada de 1 an. Eu nu am vazut ca pentru reintregirea familiei sa fie pe 1 an, nu si pe 5 ani. Este legal?
Inca un lucru este ca au spus ca pentru prelungirea trebuie practic sa depuna din nou dosarul, dar in lege spune clar ca trebuie decat cererea, certificatul de casatorie si sa se cobstate ca nu este stare de poligamie/bigamie. Eu nu vreau sa prezint nimic in plus fata de ce prevedea legea, vreau sa ii dau in judecata cand o sa vina timpul. Vreau pe cineva care sa ma reprezinte.

(3) Străinilor membri de familie ai unui cetăţean român li se poate prelungi dreptul de şedere, dacă cetăţeanul român, potrivit legii, are domiciliul sau reşedinţa în România, astfel:

a) pentru străinii căsătoriţi cu cetăţeni români, dacă:

(i)
prezintă certificatul de căsătorie, în condiţiile prevăzute de lege;

(ii)
nu există o stare de bigamie sau de poligamie
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
leonard_alin, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort + drepturi copil cu cetatean strain alexandru22 alexandru22 Salut! Am si eu o intrebare. M-am casatorit vara trecuta cu un cetatean moldovean. Intre timp ea a ramas insarcinata si a nascut, dar noi am avut niste ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)