avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate liverbird

Activitate liverbird

Bine, dar asemenea firme pot încheia contracte cu oricine, în orice condiții, fara nicio raspundere? e vorba de o persoană dementă, fără discernământ, contractul ar trebui să fie nul din start. Daca un varstnic apeleaza la un notar se cere expertiza, daca vine un operator Provident nu exista nicio forma de protectie a persoanei respective :((
Da, am depus plângere la poliție în mai, cercetarea este încă în desfășurare, șansele de a recupera ceva de la infractor sunt zero. Acte medicale am, majoritatea din păcate după contractarea împrumutului, dar e vorba de o boală care evoluează în timp. Voi depune și contestație, care este termenul? menționez că în afara notificarii prealabile inceperii executarii silite, nu am primit inca nimic, nici de la Provident, nici de la vreo instanta.
Executare silită

Bună ziua, mama mea a fost înșelată de un infractor și a contractat în decembrie 2019 un împrumut la Provident, banii dându-i respectivului. Am aflat abia la câteva luni după. Anul acesta mama a fost diagnosticată cu Alzheimer în stadiu grav și a fost încadrată în gradul 1 de handicap, nerevizuibil. Pe lângă aspectul discernământului la momentul contractării împrumutului, există partea practică a somațiilor de plată, ultima primită fiind în sensul începerii executării silite. Mama nu are bunuri mobile ce ar putea fi valorificate, doar casa de paiantă demolabilă în care locuiește. Ce șanse sunt pentru: 1. constatarea nulității contractului de împrumut, 2. executarea prin poprire asupra pensiei și 3. executarea prin sechestru și înstrăinarea casei? Ce pot face, în afară de plata împrumutului, pe care evident nu o voi efectua? Menționez că am înaintat acțiune pentru decădere din drepturi. Mulțumesc!
ruda respectiva poate fi mama (sunt copil unic) sau matusa (pe care o va mosteni mama doar). In acest caz, vi se pare buna solutia procuratorului de fonduri, ca sa se evite problema sultei/creantei?
Buna ziua! Doresc sa vand un apartament proprietate personala, bun propriu dinaintea casatoriei, si sa achizitionez altul, mai mare, pentru care este foarte posibil sa fie nevoie si de un credit de nevoi personale. Ce solutie exista ca sotia sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului nou cumparat? Am fost sfatuit sa fac contractul de cumparare pe numele unei rude cu mine ca procurator de fonduri, este bine asa?