avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită Bună ziua, mama mea a fost ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită Bună ziua, mama mea a fost înșelată de ...

Executare silită

Bună ziua, mama mea a fost înșelată de un infractor și a contractat în decembrie 2019 un împrumut la Provident, banii dându-i respectivului. Am aflat abia la câteva luni după. Anul acesta mama a fost diagnosticată cu Alzheimer în stadiu grav și a fost încadrată în gradul 1 de handicap, nerevizuibil. Pe lângă aspectul discernământului la momentul contractării împrumutului, există partea practică a somațiilor de plată, ultima primită fiind în sensul începerii executării silite. Mama nu are bunuri mobile ce ar putea fi valorificate, doar casa de paiantă demolabilă în care locuiește. Ce șanse sunt pentru: 1. constatarea nulității contractului de împrumut, 2. executarea prin poprire asupra pensiei și 3. executarea prin sechestru și înstrăinarea casei? Ce pot face, în afară de plata împrumutului, pe care evident nu o voi efectua? Menționez că am înaintat acțiune pentru decădere din drepturi. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:23, 4 Septembrie 2020
Incercati o plangere la politie.
Provident o va executa silit daca nu rezolvati.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Foarte probabil PROVIDENT o va executa silit pe mama dvs. Dacă contractul de împrumut este semnat de debitor, este foarte dificil să fie declarat nul. Dacă nu a semnat ea contractul, instanța în urma unei expertize, poate declara contractul nul.

Dacă are pensie, poprirea o va face pe pensie.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
Da, ar trebui ca dupa ce depuneti plangerea la politie sa se depuna si contestatie la executare cu solicitarea de a se suspenda exacutarea silita.
Daca se depun acte medicale la dosar exista sanse.
Daca se va incepe si urmarirea penala impotriva escrocului sansele deja devin imense la suspendare.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, am depus plângere la poliție în mai, cercetarea este încă în desfășurare, șansele de a recupera ceva de la infractor sunt zero. Acte medicale am, majoritatea din păcate după contractarea împrumutului, dar e vorba de o boală care evoluează în timp. Voi depune și contestație, care este termenul? menționez că în afara notificarii prealabile inceperii executarii silite, nu am primit inca nimic, nici de la Provident, nici de la vreo instanta.
Bine, dar asemenea firme pot încheia contracte cu oricine, în orice condiții, fara nicio raspundere? e vorba de o persoană dementă, fără discernământ, contractul ar trebui să fie nul din start. Daca un varstnic apeleaza la un notar se cere expertiza, daca vine un operator Provident nu exista nicio forma de protectie a persoanei respective :((
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
liverbird, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt la provident, recuperare imprumut de catre firma tum5200 tum5200 O fosta prietena de-a mea a facut contract in numele meu cu semnatura mea,la provident si ea a luat banii,ea este angajata provident,a fost data afara de sefa ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn fals tmsc tmsc Buna ziua. Am o problema putin mai complicata in legatura cu un asa-zis imprumut la Provident. Acum vreo 2 saptamani m-am trezit acasa cu un plic de la o ... (vezi toată discuția)
Credit pe numele meu Flaviasuciu Flaviasuciu Buna ziua, Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as ... (vezi toată discuția)