avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit pe numele meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit pe numele meu

Buna ziua,
Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as avea datorii la ei, sume neachitate. Agentul mi-a folosit datele personale si mi-a falsificat semnătura pt a mai face un împrumut. Agentul nu a achitat datoria mea, dar intre timp a si decedat. Ce trebuie făcut sa rezolv problema? Ce trebuie sa fac sa nu mi se faca oprire pe salariu?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:32, 6 Decembrie 2018
Bună seara!
1. Poprirea este o măsură de executare silită ce se contestă în 15 zile de la comunicarea înștiințării despre poprire, prin intermediul contestației la executare.
2. Dacă sunteți dată în judecată în Tribunal înseamnă că sunteți pârâtă într-un dosar de pretenții, deci trebuie să vă construiți apărarea, să faceți întâmpinare, să solicitați administrea de probe în apărare etc
3. Falsificarea semnăturii și folosira actului astfel falsificat reprezintă infracțiunile de fals în înscrisuri și uz de fals în concurs real, posibil în concurs și cu înșelăciune - ați fi putut înainta plângere penală la Parchet împotriva agentului, însă răspunderea penală este personală, deci... acum nu mai au pe cine să condamne.
4. Dacă agentul v-a luat banii pentru achitarea creditului însă nu a avansat sumele către Provident pentru a vă elibera de datorie, acesta a săvârșit 2 infracțiuni în concurs - înșelăciune în dauna dvs. și gestiune frauduloasă în dauna firmei - ați fi putut înainta plângere penală la Parchet împotriva agentului, însă răspunderea penală este personală, deci... acum nu mai au pe cine să condamne.

Până se soluționează contestația la executare... puteți să plătiți... apoi după ce câștigați să solicitați întoarcerea executării...
De la agent... nu mai obțineți nimic, din păcate. Însă dacă în timpul vieții lui ați fi început să întreprindeți un demers juridic fie în penal, cu acțiune civilă, fie direct în civil pe răspundere civilă delictuală... aveați o șansă, introduceați moștenitorii...
Încercați o mediere cu Provident.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
In primul rand trebuie sa depuneti contestatie la executare silita in termen de 15 zile. Puteti mentiona si faptul ca s-a falsificat semnatura. La Provident ati discutat? Depuneti si plangere penala impotriva Provident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura elnyy elnyy Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)