avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o problema cu un escroc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o problema cu un escroc

In iarna 2014, un agent provident care tot venea la noi pe palier la vecini, a intrat in vorba cu maicamea s-au imprietenit, si la cateva luni, a venit impreuna cu sotul ei pe care mama il cunostea din tinerete, deoarece au lucrat impreuna. In concluzie oamenii au venit cu rugamintea ca mama sa-i gireze un imprumut c.a.r pensionari, de 4000ron, asta se intampla la inceputul lui decembrie, prin aprilie am primit o notificare, ca apoi cautand pe internet mama era data in judecata ca girant, de executor judecatoresc, nenorocitii nu au platit rata la c.a.r, mai sunt inca 2 giranti, ce se va intampla in continuare, i-se va pune poprire pe pensia mamei, sau mai rau de atat.?
Vreau sa stiu unde sa ma indrept, am si eu datoriile mele, nu le pot sustine si pe ale altora.
Din cate am gasit pe internet, oamenii sunt debitori, la o gramada de persoane cu sume de te doare capul 250.000€ si el si ea, au procese peste procese, pentru datorii neonorate. Unde ma pot adresa, sa fie trasi la raspundere, dar nu proces, pt ca din ce am desoperit pe internet, casa au lasat-o ginerelui deci nu au ce executa silit, au zeci de procese cu executare silita, si nu au ce sa le ia.
Am descoperit prea tarziu, aceste informatii :((( a mai fost si cadru militar, ce as putea sa le fac, sa recuperez paguba, si sa nu mai poata nenoroci si alti oameni de buna credinta.-
La cate procese au ca debitori la persoane fizice, pe care nu le-au achitat cu rea vointa, chiar politia economica nu e capabila sa-i aresteze pt inselaciune???
Din pacate nu prea vad ce ati putea face avand in vedere ca acestia nu au nimica pe numele lor acestia sunt un caz clasici de excroci ceva tot mai des din pacate.
Mama dvs daca nu are bunuri in proprietate maxim cred ca ii pot lua 1/3 din pensie.
IMi pare rau de aceasta stuatie in care va aflati cunosc si alte persoane care au patit la fel din pacate in ziua de azi nu mai este bine sa ai ncredere in nimeni
Parintii dvs pot face plangere penala insa chiar daca ajung sa fie pedepsiti, banii nu au de unde sa ii recupereze.
Nu am alta solutie decat sa-i actionez in judecata, dosar penal la parchet! Asta in momentul cand primesc documentul de poprire de la executor, ma voi prezenta la parchet
Plângerea penală nu vă scuteşte de plată :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe pensie cand sotul intra la inchisoare ContSters416465 ContSters416465 Buna ziua. Tatal meu: 1. are un credit luat de la banca si ca girant este mama - rata lunara este de 400 lei pe care o plateste el din pensie 2. a girat un ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.As dori si eu sa ma lamuriti cu privire la o situatie legata de un credit.In anul 2011 am contractat un credit la un C.A.R. de unde am imprumutat ... (vezi toată discuția)
Am luat credit ipotecar de nevoi personale pentru girant Catalin S. Catalin S. Acum girantul nu a mai platit rata de un an (creditul era pentru el) banca imi pune poprire pe salar?, cum pot sa pun banca sa execute bunul girat? imobilul in ... (vezi toată discuția)