Buna ziua. Tatal meu:
1. are un credit luat de la banca si ca girant este mama - rata lunara este de 400 lei pe care o plateste el din pensie
2. a girat un prieten la C.A.R pentru o suma de bani iar acum a luat si el o suma de bani iar prietenul lui l-a girat pe el - nu stiu exact care e valoarea
3. are o poprire pe pensie de la un executor judecatoresc de cca 200 lei/luna
Recent a fost inculpat intr-un dosar de inselaciune, si-a recunoscut faptele si din cate am inteles din moment ce a facut asta procesul va merge pe rapid si va fi condamnat rapid.
Ce o intereseaza pe mama mea este ce se intampla cand el va intra la inchisoare (presupunand ca asta se va intampla). Din pensia lui de 1400 lei, ce popriri i se vor opri. Ea este terorizata de frica sa nu i se opreasca toata pensia si ea sa nu aiba din ce sa achite creditul la banca la care ea este girant?
Am inteles ca bunuri pe numele lui nu ar fi decat o masina veche, in rest casa si terenul sunt pe numele mamei mele.
Nu trebuie sa plecati de ipoteza ca va fi condamnat cu executare.
Trebuie avuta in vedere si varsta - element care poate determina o condamnare cu suspendare.
Pe de alta parte, trebuie avuta in vedere si latura civila a procesului penal - au fost acordate despagubiri sau nu - suma va fi transmisa apoi catre ANAF care ar putea institui o noua poprire.
Executare girant
gabi180
Bună ziua.
Vă rog să mă ajutati cu un răspuns. M.R. a girat împreună cu alte 6 persoane pe R. V. la C.A.R. pentru suma de 15000 lei. Deoarece R. V. nu ... (vezi toată discuția)