avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare girant

Bună ziua.
Vă rog să mă ajutati cu un răspuns. M.R. a girat împreună cu alte 6 persoane pe R. V. la C.A.R. pentru suma de 15000 lei. Deoarece R. V. nu a plătit ratele giranții au popriri pe salarii. R. V. este de acord să i se oprească din pensie (care este destul de mare) pentru ca doar M. R. să nu mai aibă popriri. Se poate face așa ceva? Atât directorul de la CAR cât și executorul judecătoresc spun nu. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:33, 7 Februarie 2013
Evident ca nu se poate. In primul rand ise pune poprire din pensie, lui MV, fie ca vrea, fie ca nu vrea. Apoi, toti ceilalti garanti, se pot intoarce impotriva lui RV si sa ii puna poprire si ei pe pensie, pentru tot ce platesc ei, ca si garanti.
Mulțumesc pentru răspuns. Totuși nu se poate face acest lucru, eventual la un notar public? Scuze pentru insistențe. Mulțumecs încă o dată.
Nu domnule, nu se poate. Toti fidejusorii/garantii personali raspund in solidar si au aceleasi drepturi.
Doar creditorul poate sa accept sa il execute doar pe debitorul principal si sa nu execute ceilalti garanti sau doar pe unul dintre ei.
Aș mai avea o întrebare. Pensia lui RV este de aprox. 2000 lei iar rata sub 500 lei. De ce nu s-a executat in primul rând doar debitorul principal? Este legal ceea ce s-a făcut? Se poate ataca sentința? Vă mulțumesc din nou.
Daca RV nu vrea ca MR sa plateasca pt el, ii poate da din mana banii pe care ii retine.
E legal ca Mr sa plateasca cat s-a angajat ca o va face in caz ca debitorul principal n-o face.
Acum nu se mai plateste in rate, ci se va urmari sa se recupereze cat mai repede tot ce debitorul datoreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)
Popriri pe pensie cand sotul intra la inchisoare ContSters416465 ContSters416465 Buna ziua. Tatal meu: 1. are un credit luat de la banca si ca girant este mama - rata lunara este de 400 lei pe care o plateste el din pensie 2. a girat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!iubitul meu a girat un coleg de munca prin c.a.r si ... jenimaracine70 jenimaracine70 Buna ziua!Iubitul meu a girat un coleg de munca prin C.A.R si acesta a plecat in strainatate si nu si-a mai achitat ratele.A primit decizie judecatoreasca si i ... (vezi toată discuția)