avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz executor?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz executor?

Buna ziua.As dori si eu sa ma lamuriti cu privire la o situatie legata de un credit.In anul 2011 am contractat un credit la un C.A.R. de unde am imprumutat 5000 de lei,din care,inca din primul moment mi-au fost retinuti 1500 de lei,fond.Am platit primele 3rate,dupa care,ramanand unic intretinator de familie pentru ca sotul meu a fost dat afara de la serviciu,nu am mai putut plati.La catva timp,am fost instiintata de catre executorul bancar ca mi se va pune poprire pe salariu,mie si celor 2 giranti ai mei,dintre care unul,pensionar.Am fost atentionata ca suma poprita este de 5378 de lei,din care 4873 lei este restanta si505 lei cheltuieli de executare.In aceasta instiintare nu mi-a fost specificat faptul ca dobanza va fi aplicata in continuare,sumei restante.Dupa 11 luni de aplicare a popririi,moment in care suma de 5378 de lei a fost depasit cu 200 de lei,la insistentele mele repetate si atentionari in scris pe fax precum ca face un abuz ca nu sista poprirea,executorul a sistat intr-un final poprirea,motivand ca nu a sistat-o cand s-a achitat suma,deoarece ar mai fi fost niste dobanzi de plata.Acest lucru s-a petrecut in luna decembrie 2012.In luna martie 2013 am mers la sediul C.A.R. sa pretind fondul si mi s-a spus ca fondul a fost luat si el in credit.Dar nu am fost anuntata in acest sens in niciun fel.In luna aprilie am primit la serviciu o alte instiintare de proprire de la acelasi executor,in care mi se poprea suma de 735 de lei,fara a-mi fi data vreo explicatie pertinenta de unde provine aceasta datorie,specificandu-mi-se de data aceasta,ca dobanda va merge in continuare pana la achitarea integrala a sumei.Serviciul contabilitate a infiintat poprirea pe numele meu,in suma de 5o de lei,deoarece mai am si alte popriri si sunt,repet,unic intretinator de familie.La inceputul acestei luni,m-a sunat executorul sa ma atentioneze ca mai sunt CAM 400 de lei de plata si ca dumnealui reinfiinteaza porpirea si pe numele celor 2 giranti ai mei,ca nu ii convin cei 50 de lei,deoarece este prea putin si ca se extinde poprierea pe un termen prea lung.Cand l-am intrebat clar ce suma mai e de plata,a raspuns ca mai sunt CAM 4oo de lei,plus ca,intr-adevar,pensionarei,i s-au oprit 17o de lei in plus,asa cum am sustinut eu in luna decembrie si ca daca ii scadem si pe aceia....Dar trebuie sa mearga pensionara sa ii revendice,si dureaza.Ce nelamurire am?Cum e posibil ca acest domn executor sa nu stie exact suma ce a ramas de plata,cum este posibil sa revina cu alta poprire nejustificata dupa alte 5 luni si mai ales cum este posibil,ca pensionarei mele,careia eu i-am inapoiat banii corect,intreaga suma poprita luna de luna,sa nu i se faca cunoscut faptul ca i s-a retinut abuziv o suma de bani si sa aflu acest lucru dupa 6 luni??/SI nici acum OFICIAL?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:10, 20 August 2013
Buna ziua,

Trebuie sa stiti ca la suma pentru care s-a inceput executarea se adauga dobanzi si penalitati, pana la achitarea integrala, este absolut firesc.
executorul nu are de unde sa stie exact ce suma datorati pentru ca dobanzile nu le calculeaza el ci creditoarea. Dvs puteti cere de la CAR sa vi se spuna exact cat mai aveti de plata si, in plus, cum s-au stins debitele dvs din sumele recuperate pana la momentul actual.
Daca nu s-a stins in intregime creanta, poprirea nu este nejustificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)
Girant marta.i marta.i Buna ziua! Sunt giranta la cineva care a plecat din tara, si nu mai plateste. Nu sunt singura, mai avea o giranta. Daca ajungem acolo ca trebuie platit cat ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant la un contract de credit in 2007 si din dec 2012 mi s-a infiintat poprire pe pensie deoarece imprumutatul nu si-a achitat ratele cca 2 ani. Abia ... (vezi toată discuția)