avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pensie

am fost girant la un contract de credit in 2007 si din dec 2012 mi s-a infiintat poprire pe pensie deoarece imprumutatul nu si-a achitat ratele cca 2 ani. Abia acum am constatat ca tertul poprit a virat catre executor o suma mult mai mica decat 1/3 din drepturile salariale ale imprumutatului(are cca 5.300 lei brut fara alte popriri, doar are o rata CAR de 1900lei). Pot face cerere de desfiintare a popririi pe pensie si de validare a acesteia catre tertul poprit , chiar daca au trecut mai mult de 3 luni de la data cand terul trebuia sa vireze sumele legale catre executor si care este taxa de timbru in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:24, 22 Aprilie 2013
Cred ca puteti face, pentru obligatiile de plata virate in aceasta luna de catre tertul poprit, nu trebuie sa va raportati la momentul instituirii popririi. taxa de timbru este de 10 lei.
mersi , care este art si legea la care sa fac referire?
Art. 460 vechiul Cod de Procedura Civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare eronata a actiunii ? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Validare poprire impotriva tertului poprit Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant intr-un contract de credit cu o banca in 2007 si mi s-a infiintat poprire pe pensie de 1/3 in 2012 luna decembrie. Tertul poprit nu si-a ... (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)