avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calificare eronata a actiunii ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calificare eronata a actiunii ?

am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa judiciara de timbru de 184 lei de ce? eu am facut doar desfiintarea popririi , este legal asa ceva si ce pot face ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 16:49, 31 Mai 2013
Desfiintarea popririi se face de catre executorul judecatoresc din oficiu sau la cererea debitorului poprit, printr-o notificare adresata tertului poprit.
Instanta va fi sesizata cu desfiintarea popririi numai in cazul in care poprirea a fost validata.

deci eu nu pot face aceasta actiune?si nici actiune in regres impotriva imprumutatului si care e taxa de timbru?
va rog sa precizati clar si exact care este situatia cu care va confruntati si ce doriti sa stiti.
Ati ajuns de la desfiintarea popririi la actiune in regres impotriva imprumutatului.
In anul 2007 am fost girant la un fost coleg de serviciu care pana in 2010 si-a achitat la timp ratele la banca, dupa care a incheiat un contract de imprumut sub semnatura privata cu un alt individ care urma sa -i achite in continuare ratele la banca. Acesta nu a mai achitat nicio rata timp de 2 ani iar in decembrie 2012 mie mi s-a facut poprire pe pensie de catre executor de 620 lei, iar imprumutatului i s-au retinut doar 100 lei din salariul de ofiter de politiie cca 5300lei brut fara alte popriri. Ce actiuni pot face si care sunt taxele de timbru?Eu am depus o actiune de desfiintare a popriri mele si de infintare a acesteia asupra imprumutatului , dar judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executare care deja e tardiva . Ce pot face?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Pătruțescu Î Dan Î.I, Mediator
.
1Dv sunteti executat silit in calitate de girant in contractul de credit, calitate care da posibiltiatea bancii ca in cazul in care impurmutatul nu-si indeplineste obligatiile sa va execute pe dv.
2.La momentul acesta mai aveti posibilitatea sa formaulati contestatie privind lamurirea,intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu,care se poate face oricand inlauntrul termenului de prescrptie a executarii silite.Taxa de timbru se calculeaza la valoare, dar nu poate depasi 194 de lei.
3.In final, aveti drept de regres (printr-o actiune in regres) impotriva imprumutatului pentru sumele retinute ,in temeiul contractului de credit .






Alte discuții în legătură

Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)
Validare poprire impotriva tertului poprit Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant intr-un contract de credit cu o banca in 2007 si mi s-a infiintat poprire pe pensie de 1/3 in 2012 luna decembrie. Tertul poprit nu si-a ... (vezi toată discuția)