am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa judiciara de timbru de 184 lei de ce? eu am facut doar desfiintarea popririi , este legal asa ceva si ce pot face ?
multumesc
Desfiintarea popririi se face de catre executorul judecatoresc din oficiu sau la cererea debitorului poprit, printr-o notificare adresata tertului poprit.
Instanta va fi sesizata cu desfiintarea popririi numai in cazul in care poprirea a fost validata.
va rog sa precizati clar si exact care este situatia cu care va confruntati si ce doriti sa stiti.
Ati ajuns de la desfiintarea popririi la actiune in regres impotriva imprumutatului.
In anul 2007 am fost girant la un fost coleg de serviciu care pana in 2010 si-a achitat la timp ratele la banca, dupa care a incheiat un contract de imprumut sub semnatura privata cu un alt individ care urma sa -i achite in continuare ratele la banca. Acesta nu a mai achitat nicio rata timp de 2 ani iar in decembrie 2012 mie mi s-a facut poprire pe pensie de catre executor de 620 lei, iar imprumutatului i s-au retinut doar 100 lei din salariul de ofiter de politiie cca 5300lei brut fara alte popriri. Ce actiuni pot face si care sunt taxele de timbru?Eu am depus o actiune de desfiintare a popriri mele si de infintare a acesteia asupra imprumutatului , dar judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executare care deja e tardiva . Ce pot face?Multumesc.
.
1Dv sunteti executat silit in calitate de girant in contractul de credit, calitate care da posibiltiatea bancii ca in cazul in care impurmutatul nu-si indeplineste obligatiile sa va execute pe dv.
2.La momentul acesta mai aveti posibilitatea sa formaulati contestatie privind lamurirea,intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu,care se poate face oricand inlauntrul termenului de prescrptie a executarii silite.Taxa de timbru se calculeaza la valoare, dar nu poate depasi 194 de lei.
3.In final, aveti drept de regres (printr-o actiune in regres) impotriva imprumutatului pentru sumele retinute ,in temeiul contractului de credit .
Recuperare poprire
calytul
Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)