avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calificare eronata a actiunii ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calificare eronata a actiunii ?

am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa judiciara de timbru de 184 lei de ce? eu am facut doar desfiintarea popririi , este legal asa ceva si ce pot face ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 16:49, 31 Mai 2013
deci nu mi se va respinge actiunea privind contestatia daca nu a fost facuta in 15 zile cf legii_?

Contestatia la titlu despre care v-am scris se face oricand inlauntrul termenului de prescriptie (3 ani )a dreptului de a obtine executarea silita.-art 714 alin 3
Dv vorbiti despre art 714 alin 1 care instituie termenul de 15 zile,contestatia fiind tardiva cu acest temei.
La contestatia pe care ati facut-o precizati ca si temei de drept art 714 alin 3 c pr civ
Buna ziua .Mi s-a respins contestatia ca fiind tardiva desi am invocat art 714 al 3.Varog sa ma indrumati ce e de facut n continuare. Multumesc mult
Despre debitor mai stiti ceva? Pastrati legatura cu el?
Inainte de orice actiune, ar fi bine sa-l notificati pe debitorul principal, sa-i comunicati suma platita, dobanzile, comisioanele, si sa-i solicitati restituirea lor.
Daca nu va vrea sa le onoreze, atunci nu va ramane decat sa va intoarceti impotriva debitorului si sa solcitati, pe calea instantei,obligarea acestuia la plata sumelor pe care dv, le-ati platit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)
Validare poprire impotriva tertului poprit Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant intr-un contract de credit cu o banca in 2007 si mi s-a infiintat poprire pe pensie de 1/3 in 2012 luna decembrie. Tertul poprit nu si-a ... (vezi toată discuția)