avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fals in inscrisuri sub semnatura privata

am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. asta s-a intimplat in urma cu zece ani se mai poate faxce ceva?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 08:59, 4 Aprilie 2011
faceti plangere la politie si in urma cercetarilor se va stabili data savarsirii infractiunii, si daca s-a prescris fapta .
Cand ati aflat de savarsirea faptei? Raspunderea penala se calculeaza de la data savarsirii faptei, dar daca obtineti de la Parchet dovada prescriptiei, falsul poate fi cercetat de instanta civila....
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
avvalentina, utilizator
dupa citi ani se prescrie fapta?
va multumesc
Chiar daca raspunderea penala s-a prescris, art. 184 c.p. civ si practica in materie va da posibilitatea cercetarii falsului prin orice mujloc de proba, de catre o instanta civila. Daca fapta s-a prescris, prin rezolutie se constata prescriptia si apoi mergeti pe civil. Fara dovada prescriptiei actiunea in civil e inadmisibila. Termenele de prescriptie difera in functie de faptele cercetate.Oricum e primul pas pe care trebuie sa-l faceti, Parchetul urmand sa se pronunte. Nu e totul pierdut, chiar daca au trecut 10 ani.Pentru actiunea in civil trebuia sa stiu data cand ati aflat de fals.....
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
avvalentina, utilizator
TERENUL S-A TRANZACTIONAT IN 2003.

Alte discuții în legătură

Ce sanse exista daca se va depune plangere? Iona35 Iona35 Buna ziua! Mama mea are urmatoarea problema: In anul 2005 a vandut, impreuna cu tatal meu, un contract de vanzare cumparare de mana pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua.in cazul unei infractiuni de inselaciune savarsita in 2008, care a ajuns pe rolul instantei in anul 2013, putem vorbi despre prescriptie? Aceeasi ... (vezi toată discuția)