am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. asta s-a intimplat in urma cu zece ani se mai poate faxce ceva?
am depus plingere penala asa cum m-ati sfatuit in baza art. 290 cp.penala pt. fals in inscrisuri sub semnatura privata,si iata ce raspuns am primit. plingerea d-voastra a fost inregistrata sub nr.......si afost inaintata catre ipj si urmeaza a fi cercetata persoana in cauza cf art. 305 cp. penala. sa inteleg ca este vorba despre abandon familiar/ la ce sa ma astept?. va multumesc
Daca o persoana vinde un teren, ce nu ii apartine, folosindu-se de inscrisuri falsificate (mijloace frauduloase) inducand in eroare pe cumparator, in vederea obtinerii unui bun injust, savarseste infractiunea de inselaciune in conventii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 215 alin. 1,2 si 3 (eventual si alin 5, in functie de prejudiciu) CP, in concurs ideal cu infractinea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Categoric trebuie sa depuneti o plangere la Parchet (va sfatuiesc si eu), iar organele de urmarire penala vor dispune efectuarea unei expertize criminalistice in acest sens.
Pedeapsa pentru infractiunea prev de art. 215 1,2 si 3 este de la 3 la 15 ani, iar prescriptia se implineste in termen de 10 ani de la data savarsirii infractiunii.
Daca se constata ca s-a savarsit infractiunea de inselaciune in contracte, prin folosirea de inscrisuri falsificate, in final instanta de judecata are obligatia sa anuleze actele false si sa dispuna repunerea ,,partilor" in situatia initiala, adica terenul va revenii partii vatamate, devenita parte civila. Buna credinta a cumparatorului nu are nici o importanta, acesta din urma va fi despagubit de cel condamnat.
Falsificare semnatura
Medu
Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)