am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. asta s-a intimplat in urma cu zece ani se mai poate faxce ceva?
Daca cel care a cumparat terenul nu cunostea faptul ca cel care i l-a vandut nu este adevaratul proprietar , nu veti putea reintra in proprietatea terenului intrucat cumparatorul se prezuma ca este de buna-credinta . Daca se va constata existenta infractiunii siva constituiti ca parte civila sau daca fapta s-a prescris va puteti adresa instantei civile si puteti primi o reparatie constand in contravaloarea terenului de la cel care a savarsit falsul. In situatia in care acesta nu are nici un bun sau nici un venit nu aveti cum pune in executare o hotarare astfel obtinuta.
Deci, inainte de toate trebuie sa constatati daca veti putea obtine ceva in urma plangerii, cercetarii si judecarii unei astfel de actiuni.
Va recomand sa depuneti plangerea penala. Trebuie insa sa dovediti falsul la instanta civila dupa ce obtineti rezolutia de prescriere a raspunderii penale. Dezavantajul e ca procesul e de durata ; penalul, dureaza minim un an, apoi civilul, iar in conditiile in care ati dovedit falsul se va desfiinta inscrisul si se va dispune repunerea partilor in situatia anterioara. Va trebui sa si timbrati actiunea din civil- in penal ,nu. Pentru formularea plangerii trebuie analizata speta .
Falsificare semnatura
Medu
Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi.
Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)