avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fals in inscrisuri sub semnatura privata

am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. asta s-a intimplat in urma cu zece ani se mai poate faxce ceva?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 08:59, 4 Aprilie 2011
Adica 2003 e anul cand ati aflat dvs. de vanzarea respectivutlui teren?
NU NOI AM AFLAT IN 2009 CIND AM VRUT SA-L VINDEM
Daca cel care a cumparat terenul nu cunostea faptul ca cel care i l-a vandut nu este adevaratul proprietar , nu veti putea reintra in proprietatea terenului intrucat cumparatorul se prezuma ca este de buna-credinta . Daca se va constata existenta infractiunii siva constituiti ca parte civila sau daca fapta s-a prescris va puteti adresa instantei civile si puteti primi o reparatie constand in contravaloarea terenului de la cel care a savarsit falsul. In situatia in care acesta nu are nici un bun sau nici un venit nu aveti cum pune in executare o hotarare astfel obtinuta.

Deci, inainte de toate trebuie sa constatati daca veti putea obtine ceva in urma plangerii, cercetarii si judecarii unei astfel de actiuni.
Si totusi,
Mentionati despre un fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Deci, tranzactia a fost autentificata? Cumparatorul si-a intabulat terenul?
Va recomand sa depuneti plangerea penala. Trebuie insa sa dovediti falsul la instanta civila dupa ce obtineti rezolutia de prescriere a raspunderii penale. Dezavantajul e ca procesul e de durata ; penalul, dureaza minim un an, apoi civilul, iar in conditiile in care ati dovedit falsul se va desfiinta inscrisul si se va dispune repunerea partilor in situatia anterioara. Va trebui sa si timbrati actiunea din civil- in penal ,nu. Pentru formularea plangerii trebuie analizata speta .
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce sanse exista daca se va depune plangere? Iona35 Iona35 Buna ziua! Mama mea are urmatoarea problema: In anul 2005 a vandut, impreuna cu tatal meu, un contract de vanzare cumparare de mana pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua.in cazul unei infractiuni de inselaciune savarsita in 2008, care a ajuns pe rolul instantei in anul 2013, putem vorbi despre prescriptie? Aceeasi ... (vezi toată discuția)