avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut IFN fals
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut IFN fals

Buna ziua.
Am o problema putin mai complicata in legatura cu un asa-zis imprumut la Provident. Acum vreo 2 saptamani m-am trezit acasa cu un plic de la o firma de recuperari in care ma informau ca au preluat creantele imprumutului meu de la Provident. Nefacand niciodata imprumut la ei am sunat la firma de recuperari pentru a ma lamuri. Intradevar datele mele dupa buletin si nume si cnp erau cele corecte, inclusiv adresa ca localitate si strada dar nu si judet(in loc de CT era PH. Le-am explicat destul de politicos ca eu nu stiu de aceasta datorie si nu am nici o treaba cu judetul respectiv si nici nu am avut. Printre multele discutii am aflat ca in contract era trecut ca eu lucram ca si consultant la o firma locala si ca imprumutul a fost facut in vara anului 2010. Le-am spus si dovedit la cererea lor cu un stagiu de cotizare ca eu prima oara m-am angajat in campul muncii la jumatatea lunii dec 2010 nu in vara si in Constanta nu in Prahova. Am fost informata ca vor fi analizate datele si imi vor trimite un raspuns. Intre timp insa am primit un alt mesaj de la ei: "Pentru ca nu ati respectat scadenta din notificarea primita, trebuie sa achitati integral pana pe 12.02.2015 datoria cesionata". Evident am sunat inapoi si o doamna putin cam X-( mi-a spus ca nu o intereseaza ce am depus dar trebuie sa platesc. I-am explicat politicos ca nu o sa platesc nici un leu in conditiile in care eu nu am facut nici un imprumut.
Intre timp am sunat la cei de la Provident si ei mi-au inregistrat sesizarea si mi-au spus ca sapt. viitoare va trebui sa depun in scris o plangere. I-am intrebat cum au putut sa dea un imprumut fara sa verifice actele si mai ales cum din vara 2010 pana acum nu mi s-a trimis nici o hartie pe adresa din buletin in care sa ma informeze ca exista un imprumut sau ca exista o restanta sau orice...evident nici un rasp. I-am rugat in nenumarate ocazii si pe unii si pe altii sa imi scaneze si mie documentele sa le vad, cei de la recuperari au zis ca nu au ei dosarul, iar cei de la provident ca o sa mi le trimita dupa ce se solutioneaza #-o, dar m-a facut sa inteleg ca oricum indicat ar fi sa depun o plangere penala la politie.
Am vb cu cineva din cadrul politiei care mi-a spus ca genul asta de anchete pot dura si ani in conditiile in care eu chiar nu stiu cine ar fi putut face imprumutul in numele meu ca sa le dau un punct de unde sa inceapa si "daca ai bani de investit acum poti continua cu plangerea, pentru ca expertiza grafologica-sper sa zic bine- pentru semnatura si acte, drumuri din Constanta in Prahova pentru declaratii si totul se va face pe banii tai pe care la gasirea vinovatului, daca o sa se intample vreodata asta, ai putea sa ii ceri despagubire. Si cat ziceai ca e de plata? 1300 de lei? Mai mare daraua decat ocaua!" =D>
Cum credeti ca ar trebui sa procedez in continuare?
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:06, 12 Februarie 2015
Dupa parerea mea ar fi o mare prostie sa platiti. Din spusele dvs, este clar ca nu ati imprumutat. Ei ce pot sa faca ? Pot face o cerere de chemare in judecata (dar asta sigur nu) iar cel mai sigur vor face intr-un final o executare silita (va trimit un titlu executoriu cum ca trebuie sa platiti, nu notificarea in sine) iar dvs o sa faceti o contestatie la executare silita. Depuneti la dosar, probele pe care le-ati enumerat mai sus si anume faptul ca nu exista niciun imprumut contractat de dvs. Legat de expertiza grafologica, la ce sa faceti expertiza daca nu exista niciun document care sa ateste ca dvs ati semnat pentru imprumut ?

PS:raspunsul dat de politist e tipic pentru cei care nu mai vor inca un dosar la munca
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Avocat Sebastian Murariu, Avocat
Pai cei de la Provident mi-au spus ca daca eu fac plangere la politie, ei o sa fie obligati sa trimita toate actele: contractul, adeverinta de salariat, depuse la dosarul lor. Si pe contractul acela sunt datele mele adica CNP si nume si la acela sa fac expertiza sa demonstrez ca nu am completat-o eu..
Eu nu inteleg cum s-au trezit acum dupa 4 ani si jumatate de cand se presupune ca am facut imprumutul si de ce nu vor nici unii, nici altii sa imi trimita si mie niste copii la ce este scris in actele alea, pentru ca ar putea fi mai multe inadvertente mult mai usor de demonstrat.
E si prescris creditul.
nu trebuie sa va faceti griji, dupa 3 ani se prescrie datoria :)
Fumați o țigară bună, beți o cafea, trageți aer adânc în piept.
Așa. V-ați mai linițtit?
Nu faceți nicio plângere penală. Cel mai probabil dreptul la executare este prescris.
Dacă veți primi o somație de la un executor judecătoresc faceți contestație la executare, împotriva titlului executoriu, și arătați că nu ați semnat niciodată creditul. Veți câștiga fără probleme.

Mă îndoiesc însă că se va ajunge până acolo, sigur IFN-ul ală infect care dă împrumut cu DAE de peste 1000 la sută știe că acel contract este fals. Nu se va ajunge la executare.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dynatym dynatym Buna ziua! Scriu pe acest forum in speranta ca voi gasi o rezolvare a problemei mele juridice si voi incerca sa fiu cat mai concisa. In luna august ... (vezi toată discuția)
Fals in acte mihaela_c_l mihaela_c_l Buna ziua. Luni am primit o comunicare de la un birou de executor judiciar conform careia cumnatul meu – fratele sotului – a introdus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Furt la provident, recuperare imprumut de catre firma tum5200 tum5200 O fosta prietena de-a mea a facut contract in numele meu cu semnatura mea,la provident si ea a luat banii,ea este angajata provident,a fost data afara de sefa ... (vezi toată discuția)