avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!

Scriu pe acest forum in speranta ca voi gasi o rezolvare a problemei mele juridice si voi incerca sa fiu cat mai concisa.
In luna august 2014 parintii mei au primit o scrisoare de notificare de la o firma de recuperari pe numele meu in care eram anuntata ca aveam de plata suma de 6200 lei si ca daca refuz sa platesc ,eu voi fi executata silit. Am luat legatura cu acea firma de recuperari si le-am spus urmatoarele:

1. eu nu am cunostinta de nici un credit si pana la acea notificare nu s-a primit nimic pe adresa parintilor mei
2. de mai bine de 7 ani nu mai locuiesc la aceea adresa la care s-a trimis scrisoarea ,iar in prezent nu am un domiciliu stabil
3.eu suspectez un furt de identitate intrucat in perioada 2003-2006 am locuit cu 2 persoane intr-un apartament inchiriat,iar una din aceste persoane a plecat din apartament luandu-mi ceva bani si cred eu ca mi-a facut si copii dupa acte,intrucat aveam actele intr-un dosar,in apartament si stia de existenta lui,dar nu am cum sa dovedesc acest fapt,intrucat nu am anuntat politia.
4. in prezent sunt somera,nu am nici un bun pe numele meu pe care sa-l execute.

Raspunsul de la firma de recuperari a fost urmatorul:
In cazul in care titularul de contract refuza lichidarea debitului restant, dosarul va fi preluat de catre Departamentul Juridic, unde se vor demara procedurile legale in vederea recuperarii creantei, precum:

· Obținerea informațiilor referitoare la patrimoniul dvs.(bunuri mobile și imobile) și la situația dumneavostră financiară (conturi bancare, depozite bancare de economii, etc.);
· Executarea silită a bunurilor mobile(autovehicule, etc.);
· Poprire pe veniturile dvs. actuale și / sau viitoare. (salariu, pensie, venituri din chirii, etc.);
· Executarea silită a bunurilor imobile (clădiri/terenuri), prin vânzarea lor la licitație.

De asemenea, toate costurile efectuate pe parcursul Executării Silite vor fi puse în sarcina dumneavoastra, acestea adăugându-se debitului restant inregistrat.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.pot fi execuata silit daca locuiesc in strainatate? Momentan sunt stabilita in Suedia pentru o perioada de timp.
2.Ce ar trebui sa faca parintii mei in cazul in care executorul judecatoresc vine si le bate la usa? II poate obliga sa le spuna unde sunt?
3. cum pot dovedi ca nu eu am luat acel credit?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 11:32, 22 Octombrie 2014
1. Nu. Executarea silita se indreapta asupra bunurilor si veniturilor din tara. Daca nu exista, ghinionul lor.
2. Parintii nu fac parte din executarea silita, nu au de ce sa-i deranjeze pe ei. In cazul in care o fac, se poate depune plangere pentru hartuire.
3.In dosarul de executare trebuie sa existe o copie a contractului de credit (care reprezinta titlu executoriu). Puteti cere expertiza asupra semnaturii, ancheta catre banca ce a acordat imprumutul. E posibil sa fie mai multe persoane implicate (sunt destule cazuri de acest gen).

Daca somatia de plata e trimisa dupa 7 ani, e posibil ca intre timp sa fi aparut prescriptia extinctiva (ca doar cel care a facut creditul nu s-a obosit sa plateasca si ratele). Firma de recuperare trebuie sa va trimita macar o copie a contractului + o situatie din partea bancii (unde aveti si data la care creditul era scadent complet).
Va multumesc pentru raspunsuri. Dar cautand pe Google in ceea ce priveste executarea silita in strainatate ,am gasit urmatoarele
Pentru statele membre UE este necesar obtinerea unui titlu executoriu european potrivit Regulamentului nr. 805/2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.
, iar Suedia este membra UE.
Acesta se poate aplica si in cazul meu?
va multumesc
savysb a scris:

Firma de recuperare trebuie sa va trimita macar o copie a contractului + o situatie din partea bancii (unde aveti si data la care creditul era scadent complet).

Trebuie, dar nu o fac, nefiind in avantajul lor. Tactica aplicata este de intimidare, urmand principiul mai intai platesti, apoi mai vedem daca dam curs cererii tale.
Si in cazul meu am cerut de mai multe ori firmei de recuperare sa-mi trimita copia contractului, situatia contului cu toate platile, modul de calcul al sumei pretinse, in special al penalitatilor ... insa nimic. Doar la notificarea avocatei au raspuns, vag, cu multe eschive, insa tot fara documentele solicitate - acestea aparand doar in dosarul in care am contestat executarea.

@dynatym : o expertiza grafologica ar lamuri cine a aplicat pt creditul restant. Iar pana nu aveti o copie a contractului ... nu aveti la ce face expertiza.
Am scris firmei de recuperare sa imi trimita o copie a contractului+ situatia contului,dar nu am primit nimic pana acum. Ce se intampla daca nu fac aceea expertiza grafologica?
Nu cred ca firma de recuperari va va trimite ceva vreodata ... in afara de notificari, somatii, felicitari (de ziua de nastere), oferte speciale, si alte spam-uri asemanatoare ... in fond, de ce ar face-o ? Nu ii ajuta cu nimic ...
Daca nu faceti expertiza ... nu stiu cum altfel puteti dovedi ca nu sunteti persoana din contract ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn fals tmsc tmsc Buna ziua. Am o problema putin mai complicata in legatura cu un asa-zis imprumut la Provident. Acum vreo 2 saptamani m-am trezit acasa cu un plic de la o ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita nairam63 nairam63 Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita? Daca la dosar sunt instiintari catre girant ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)