avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incepere executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incepere executare silita

Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita?
Daca la dosar sunt instiintari catre girant semnate in fals si dovedite prin expertiza grafologica ca sunt false inseamna automat ca intervine nulitatea actiunii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nairam63 , utilizator 15:21, 16 Martie 2016
Ca girant puteti fi executat silit - in baza unui titlu executoriu. Daca aveti poprire de ex pe cont - nu trebuia sa primiti neaparat instiintare inainte de a se popri. Pentru ca ati fi putut retrage sumele. De asemenea, faptul ca nu ati primit dvs. actele de executare nu inseamna ca executarea nu se desfasoara. Detaliati putin speta.
Executarea silita mobiliara/imobiliara incepe printr-o somatie adresata debitorului(girantului), cu exceptia popririi care se face fara somatie.Nu poate interveni automat nulitatea acitunii, este necesara o hotarare care sa constate falsul.
Si daca firma de recuperare nu poate sa recupereze debitul (in totalitate sau partial) prin instituirea popririi pe cont bancar, se va putea indrepta spre executare mobiliara/imobiliara fara o somatie/instiintare prealabila?
Problema care ma framanta este ca un avocat din partea debitorului ar fi vazut dosarul si spune ca sunt in dosar instiintari confirmate de mine. Ori tocmai asta e problema... nu imi amintesc sa fi primit ceva de la creditor (banca) sau de la executor si sa fi confirmat primirea. Efectiv nu am mai stiu nimic de acest credit pana la poprirea instituita pe contul bancar.
Daca nu se poate executa prin poprire se va trece la executarea silita mobiliara/imobiliara dar,executarea silita mobiliara/imobiliara va incepe printr-o somatie.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si instiintare de infiintare poprire emise in aceeasi zi elenisa elenisa Se poate ca somatia de plata sa aiba aceeasi data ca si adresa de infiintare a popririi? Sau ar trebui ca somatia de plata sa fie urmata de adresa de ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)