Buna ziua, doresc lamurire cu privire la urmatoarea speta: unei societati comerciale i s-a deschis procedura de faliment in 2007 si s-a propus un plan de reorganizare care a fost aprobat de catre instanta in 2008. Unul din creditorii chirografari inscris la masa credala, in tabelul definitiv al creantelor, doreste acum sa-i fie restituite bunurile deoarece, datorita situatie economice actuale nu mai este posibila reorganizarea, iar societatea debitoare a intrat in procedura simplificata de faliment.
Soc debitoare a cumparat de la acest creditor chirografar, utilaje, iar conform facturilor emise de catre creditor acestea sunt in proprietatea creditorului pana la achitarea efectiva.
in ce conditii acest credtor chirografar isi poate recupera utilajele?
multumesc
Buna, sunt avocat si in iunie 2010 va trebui sa nasc. Doresc sa fiu lamurita in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Conform Casei de asigurari a avocatilor maximul pe care il pot primi este 2300 ron (acesta reprezentand 85% din venitul pe ultimele 12 luni). Vreau sa stiu daca pe langa cei 2300 ron pot beneficia de prevederile OUG 148/2005 actualizata, si anume de maximul de 4000 ron. Intreb pt ca am avut incasari destul de mari, iar la cat am cotizat la CAAV si am platit la Finante cei 16% , 2300 ron mi se pare f putin. multumesc