avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate amri

Activitate amri

Răspuns la discuția art. 31, din Legea 50/1991
multumesc mult, o sa merg sa cer certificat de urbanism.
daca fapta s-a prescris dupa 2 ani, in instanta am sanse sa obtin zidirea ferestrelor? sau macar acordul de a construi pana in peretele ei?
multa sanatate!
Răspuns la discuția art. 31, din Legea 50/1991
... chiar nu vrea nimeni sa ma ajute...??
dati -mi un sfat, va rog...
Răspuns la discuția art. 31, din Legea 50/1991
vecina aceasta si a intins casa si pe domeniul public, pe trotuar, un stalp de inalta tensiune trecand prin acoperisul sau, iar trotuarul din fata casei are ziduri perpendiculare pe casa ei, adica cine vrea sa mearga pe trotuar, in dreptul casei sale trebuie sa sara zidurile alea sau sa le ocoleasca pe strada ( unul e de vreo juma de m, iar celalalt de vreo cativa cm...), totusi ea nu pateste nimic, nu mi se pare normal, nu zic sa i darame casa, dar macar sa mi acore si mie aut de constr pana in zidul ei.... daca nu exista o alta solutie, poate e mai bine sa vand? ...
casa meea e cu fata spre sud, iar la 3 m de casa mea inaltandu se o vila (casa vecinei), de vreo 15m de la sol, luandu- mi nu doar intimitatea( prin faptul ca are ferestre spre mine), si si lumina soarelui... chiar nu se poate face nimic? va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!!
astept idei si va multumesc din suflet!
Răspuns la discuția art. 31, din Legea 50/1991
Va multumesc mult pentru raspuns.
Ma intereseaza daca eu voi putea obtine aut de constr pentru a putea construi pana pe marginea terenului meu, adica sa mi lipesc casa de a ei? sau care sunt noile legi? Mentionez ca am cumparat o casa foarte veche, din paianta, jumatate aproape daramata, in sensul ca din 3 camere , una nu are tavan, s a surpat, nu are un perete, care a cazut si la celelalte camere sunt crapaturi mari in pereti si tavan. Latimea terenului e de 7m, casa ocupand 4m, ramanand-mi o cute cu o latime de 3m, pana in zidul vecinei, care are ferestrele in curtea mea. Eu ma gandeam sa fac o constructie care sa acopere si curticica, astfel scapand de ferestrele ei, si obtinand un spatiu mai mare, curtea devenind o camera, in care sa locuiesc pana renovez casa vehe. Ce ma sfatuiti sa fac? Voi primi aut. pentru realizarea acestei constructii? Toti de pe strada au construit din perete in perete... sau am nevoie de incuviintarea vecinei? Sau sa cer aut pentru consolidare si extindere? Sau sa constr fara aut, in speranta ca si la mine nu va fi valabila legea daca vor trece 2 ani? Cat e amenda, stiti?
Ajutati ma cu un sfat, va rog, am imprumuturi la 2 banci pentru locuinta cumparata, am cumparat in speranta ca voi putea sa construiesc altceva in locul casei din paianta vechi de peste 60 de ani...
Va multumesc din suflet.
am mai scris pe forum ca am o vecina care si a facut casa pe hat cu ferestrele in curtea mea... eu asa am cumparat casa acum 2 ani, in fine, dupa 2 ani in care am rugat o sa faca ceva ca sa nu mai curga la mine apa de pe casa ei ( ca nici burlane nu avea), mi am luat inima n dinti si am scris la Primarie (n am facut o mai devreme ca nu am vrut scandal, ci sa ne ntelegem ca oamenii). Raspunsul Primariei m a uluit:
''Verificările întreprinse în teren de inspectorii Direcţiei Control - Serviciul Disciplina în Construcţii din cadrul Politiei Locale Sector 2 la adresa din Str. ..........nr. ...., au relevat faptul că, lucrările de construcţii la care faceţi referire au fost executate cu mai mulţi ani în urmă, aşa cum declară titularul imobilului, drept pentru care i s-a solicitat să prezinte documente care să ateste perioada de execuţie.
Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în cazul lucrărilor de construcţii care au fost executate cu mai mult de 2 ani în urmă, conform art. 31 din Legea 50/1991, modificată şi completată ulterior – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii - „dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei” .

Intrebarea mea este: e valabil ce mi au zis ei? Atunci de ce vad la tv ca unele cladiri sunt inca demolate pt ca n au avut aut de constructie? Ca e clar ca nu are aut. de constr., asta o stiu si de la ceilalti vecini.
Eu pot obtine o aut. de constructie astfel incat sa pot construi din hat in hat? Pentru ca latimea terenului e mica, de aprox. 7m, ori daca Primaria zice ca nu se mai poate face nimic, atunci eu nu voi avea voie sa construiesc pana in geamurile ei??
Va multumesc mult si UN AN NOU FERICIT SI CU MULTE IMPLINIRI!
imi cer scuze, am vazut mai tarziu raspunsul cu ce inseamna mostenitori rezervatari. multumesc mult :D

pai cam despre acel soi de parinti e vorba, ai sotului, de fapt mama sa, ca doar ea mai traieste, care desi are doi copii, o fata si un baiat, fatei a zis ca i da apartamentul cu 4 camere, iar baiatului i a dat bani de un calculator. asa a impartit ea averea, sotul nu s a dus la succesiune dupa moartea tatalui sau, nu avem nicio pretentie, dar vrem sa fim siguri ca dupa 17 ani de stat cu chirie, cand in sfarsit am reusit sa facem imprumut la niste banci pentru a lua o locuinta ( imprumut pe numele meu pt ca sotul nu e cu serv pe o perioada nedeterminata), mie mi e teama sa nu vina cu niste pretentii in caz de , Doamne fereste, o nenorocire. Si eu si sotul suntem cam bolnavi dupa o viata foarte stresanta, vrem sa fim prevazatori, mai ales ca sora sa lucreaza in Bucuresti , unde avem noi locuinta cumparata, iar ea nu are aici apart, ci la Ploiesti.
multumesc mult pentru raspuns.
mai am o nelamurire: ce inseamna mostenitori rezervatari?
si stie cineva cam care ar fi costul unui astfel de testament dublu?
multumesc din suflet:P
amri a scris:

multumesc mult. asa voi face.


am intrebat in doua locuri dar n am reusit sa intelg care modaliate e mai sigura?
testamentul ar putea fi atacat.
poate ma ajuta cineva ?
multumesc mult:D
GabrielaA a scris:

Cu alte cuvinte: sa-si faca testament daca vor sa nu aiba probleme.


va multumesc mult pentru raspunsuri.
dar daca cei care au dreptul legal de a primi si ei ceva desi nu au dat niciun leu pt achizitionarea casei, cei doi soti avand si imprumuturi la banca, cum e posibil sa fie impiedicata partajarea catre acele rude?
si faptul ca rudele primesc 1/2 sau cat o fi... asta presupune ca la moartea unuia dintre soti ele au dreptul sa dea afara din imobil sotul ramas supravietuitor, doar pt a si cere dreptul la mostenire?
si din cate se zice testamentul ar putea fi atacat in judecata...?
cum s ar putea ca sotii sa se protejeze si sa ramana cu ce au intreg la moartea celuilalt, pana cand va muri si el? ceva care sa nu poata fi atacat?
si ce posibilitati exista pentru ca sotii sa lase mostenire totul dar doar dupa moartea ambilor unei terte persoane, care nu e ruda, dar fara ca acel act sa poata fi atacat vreodata?
multumesc mult