avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate danuta68

Activitate danuta68

Bună ziua! Vin la dvs cu o întrebare, unul din cei 4 mostenitori- nepot( după frate, -frate care a decedat între parinti și divorțat pe când nepotul avea 4-5 ani, acum acesta avand peste 30 de ani.), în urma succesiunii făcute după părinții decedați, solicita cheie de la proprietatea părinților -curte și imobil, în conditiile în care el nu a avut nici un aport la aceste bunuri și nici nu a păstrat vreodată legătura cu bunicii. Menționez ca toți ceilalți frați s au ocupat de întreținere proprietate, îngrijire părinți bolnavi, operați de diverse boli grave. Țin să menționez ca succesiunea a fost făcută recent , însă fără partaj, fiecăruia revenindu- i cota de 1/4 . Suntem obligați sa i dam cheie atata timp cat noi avem fiecare bunuri acolo? Poate obține vreo hotărâre, ceva în acest sens, înainte de partaj? Si care este termenul legal pentru efectuarea partajului? Din cate preconizam acest partaj, cu siguranță va fi hotărât de instanță, pentru că partea adversa nu binevoiește să ne înțelegem omenește, solicitând despăgubiri pentru partea cuvenita, în suma exagerata. Cu mulțumiri pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua! Va rog ajutati-ma cu un raspuns , pentru ca nu mai pricep nimic ,si nimeni nu ma lamureste. Pe scurt :
In martie 2008 am deschis un cont la BRD de alocatie pt.copii(asta pt. scoala ne-a obligat sa deschidem cont pentru alocatia copilului la intrarea in clasa I ). Initial nu mi-a convenit acest lucru,dar....daca toata lumea din clasa procedase asa.... Contul a fost activ pana in sept.2009 (cand nu am mai dorit sa mi se vireze alocatia fetii in cont deoarece din alocatia respectiva nu mai ramanea nimic semnificativ dupa retinerea taxele si comisioanelor bancii ). Pe data de 20.03.2012 mi-am consultat on line contul si nu figuram cu datorii catre banca.Bun,toate bune pana la data de 28.03.2012 cand consultandu-mi contul de salariu (pt.ca am uitat sa mentionez ca si societatea la care lucrez ne-a facut cont de salarii la aceeasi banca ) am constatat ca in celalalt cont care era pe numele fetei mele si eu doar imputernicit imi apar pe minus suma de 37 Ron. Intreband la banca ce reprezinta suma respectiva nimeni nu m-a putut lamurii.Mi s-a spus sa sun la banca centrala din Bucuresti,ceeace am si facut ,dar nici de acolo nimeni nu m-a putut lamurii ce reprezinta acea suma si de ce din 2008(deschidere) sau 2009 (inchidere)pana in prezent nu mi s-a comunicat nici scris(notificari) ,nici verbal (telefonic-cum in general procedeaza bancile), ca pe contul respectiv ar fi vreo suma de achitat. Ironia face(ca sa spun asa) ca in anul 2011 am luat un credit de nevoi personale de la aceeasi banca si nimeni atunci nu mi-a spus ca as fi datoare cu vreo suma la vreo banca(asta dupa consultarea in biroul de credite ).
Daca cineva ma poate lamurii ce as putea sa fac (sa achit cei 37 Ron sau nu?)sau ce mi s-ar putea intampla daca nu-i achit.Cu multumiri,danuta68.

PS. Am uitat sa mentionez - contul a fost dechis pe numele fetitei mele care este minora.(culmea este ca atunci cand am sunat la Bucuresti,abia daca au vrut sa discute cu mine spunandu-mi ca nu pot dicuta decat cu titularul contului .....:slap:)
Pot sa-mi retina suma respectiva din contul de salarii, sau contul de imprumut ?
Cum oare se poate castiga un proces in tribunal, definitiv si irevocabil ,de catre partea adversa cu niste aberatii ( ex.concret: eu si sotul meu suntem nascuti in anul1968, si casatoriti in anul 1999. La proces s-a mentionat ca ne-am casatorit in 1965 , am cumparat pamant in 1967 . Fiind proprietari de drept ai celor 500 mp.pe care-i detinem in fapt (fara acte pe numele nostru )si care nu ne apartin de drept ,acest teren fiind cu titlu de proprietate si act de vanzare cumparare, al soacrei mele si al sotului ei decedat( al fratilor lui in cota parte , in urma decesului socrului meu).In proces era vorba despre o cale de acces la proprietate,care ne-a fost inchisa in baza hot. judecatoresti.Culmea este ca o parte( 2 m latime pe 17 lungime) din aceasta cale de acces facea parte din proprietatea noastra.
Cum se poate lua o hotarare impotriva unor persoane care nu au nici o calitate procesuala(zic eu)? Eu neavand decat calitatea de sotie a sotului meu si momentan nici un drept asupra terenului respectiv(1/2 din proprietate are mama sa ,iar cealalta jumatate este impartita intre sotul meu si cei doi frati ai sai - impotriva carora nu s-a luat nici o hotarare.). Se mai poate face ceva? Se mai poate contesta cumva aceasta hotarare? De ce de fiecare data castigam la judecatorie si pierdeam la tribunal?