Cum oare se poate castiga un proces in tribunal, definitiv si irevocabil ,de catre partea adversa cu niste aberatii ( ex.concret: eu si sotul meu suntem nascuti in anul1968, si casatoriti in anul 1999. La proces s-a mentionat ca ne-am casatorit in 1965 , am cumparat pamant in 1967 . Fiind proprietari de drept ai celor 500 mp.pe care-i detinem in fapt (fara acte pe numele nostru )si care nu ne apartin de drept ,acest teren fiind cu titlu de proprietate si act de vanzare cumparare, al soacrei mele si al sotului ei decedat( al fratilor lui in cota parte , in urma decesului socrului meu).In proces era vorba despre o cale de acces la proprietate,care ne-a fost inchisa in baza hot. judecatoresti.Culmea este ca o parte( 2 m latime pe 17 lungime) din aceasta cale de acces facea parte din proprietatea noastra.
Cum se poate lua o hotarare impotriva unor persoane care nu au nici o calitate procesuala(zic eu)? Eu neavand decat calitatea de sotie a sotului meu si momentan nici un drept asupra terenului respectiv(1/2 din proprietate are mama sa ,iar cealalta jumatate este impartita intre sotul meu si cei doi frati ai sai - impotriva carora nu s-a luat nici o hotarare.). Se mai poate face ceva? Se mai poate contesta cumva aceasta hotarare? De ce de fiecare data castigam la judecatorie si pierdeam la tribunal?
Daca hotarirea este definitiva si iorevocabila nu mai puteti exercita impotriva ei decit revicuire sau cotestatie in anulare.Daca nu exista motiv pentru aceste cai, epuizind caile interne nu ramine decit CEDO