avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate bratu valentina

Activitate bratu valentina

tatal meu a cumparat in 1974 o parte dintr-un imobil.pe actul de proprietate s-au trecut nr.de camere si 100 mp din cei 200 ce au fost initial ai fostului proprietar,dar fara niciun fel de masuratori,vecinatati : in 2007 vecina care cumparase cealalta parte a imobilului vrea sa iasa din indiviziune si cere 100 m cum are in acte.la expertiza vecina avea 96 mp ,iat tatal meu 107 mp.expertul a facut doua variante:1 sa stam asa cum am cumparat fiecare cu ceeace s- a gasit acum la masurari( asa cum a declarat si reclamanta vecina ;ca stau asa cum au cumparat acum 33 de ani )si var.2 se taie din constructia de la strada a tatalui meu ca vecina sa aiba deschiderea mai mare de 8 m (din total de 15 m).cu mentiunea ca var,2 nu se poate partaja in natura deoarece nu se poate trasa linie dreapta din cauza camerelor aflate pe acest traseu.
in prima instanta s-a dat var.1 cu platirea unei sulte.vecina a facut apel, recurs ,alta expertiza cu valoarea ambelor imobile cu alta sulta foarte mare, iar lacurtea de apel au dat verdictul var.2. tatal meu nu si-a permis un avocat ,doar la curtea de apel unde acesta aspus ca va iesi in var 1 din indiviziune, apoi ca de fapt nu s-a factu cerere :reconventionala"adica sa cer ceeace imi apartine si posed! acum tatal meu ce trebuie sa faca, trebuie sa demoleze dc asa s- hotarat la curtea de apel? tatal meu a ramas si cu sulta platita din prima instanta vecinei,dar pe care aceasat a spus ca e prea mica.
acum l-a dat din nou in judecata probabil sa demoleze singur ca vecina sa iasa din indiviziune in var,2.are termen la inceputiul lunii decembrie 2010, ce sa faca? a mai intrebat si al av poporului, toti spun ca are dreptate si ca trebuia sa -si ia un av bun!de fapt vecina pana sa ajunga la curtea de apel a schimbat vreo 3 av-ti, ea si fiul acesteia,
buna ziua.tatal meu a cumparat o parte dintr-un imobil 6 camere si 100mp,iar vecina a cumparat 4 camere si 100mp.ea facandu-si prima actele, dar fara nicio masuratoare nici la ea nici la tata acum 36 de ani.Tata i-a spus proprietarei ca el cu 6 camere tot 100 mp trece in acte, iar aceasta a spus ca trecandu-i prima data vecinei 100mp,au mai ramas de trecut in acte doar 100mp( mare greseala pt ca azi vecina vrea sa aiba ca in acte 100mp cat are trecut in acte) ca atat este totalul.Din 2007 vecina de 85 de ani l-a dat in judecata pe tata punandu-si avocat ( 3 avocati in 3 ani ) tata nu si-a putut permite un avocat. la prima instanta s-a hotarat iesirea din ind.in varianta 1 a exp.tehnic judiciar ,care la masuratori a gasit la vecina 96 mp, la tata 107mp,'adica tot lotul 203mp.]varianta 1 spune ca fiecare din parti sa ramana asa cum a cumparat fiecare in 1974 si var.2 care este in favoare vecinei spune ca din deschiderea de 15 m (totala) ambelor loturi , tata sa aiba 7 m, iar vecina 8 m pentru ca aceasta vrea sa construiasca, netinand cont ca pe razor exista o constructie ( asa a cumparat ) cu soclu din ciment ,invelita cu tabla.aici expertul precizand ca lotizare nu se poate face astfel deoarece nu este linie dreapta,iar din spate nu se poate pt ca este locuinta.Vecina a facut apel ,alta expertiza si a cerut pe diferenta lipsa 6000 (sase mii de euro) de la tata, de parca el i-a vandut si i-a dat mai putin.decizia a fost ca tata sa-i dea 87 milioane vechi plus chelt de jud.dar n-a fost multumita cu atata vecina, spunanad ca de fapt ea vrea 8 m la deschidere pt a-si construi casa ca are un fiu, asa a cerut avocatul ei.
iar la curtea de apel tata, de fapt sotul meu a apelet la un avocat din bloc,la recomanadrea uniu vecin.Acesta a invocat "exceptia tardivitatii
' deoarece vecina nu a depus in timp util recursul. curtea de apel a respins acest lucru si a atribiut fiecareia din parti 101.5 mp din 203 mp total si iesirea di indiviziune in varianta 2, despre care in 3 ani nu a spus nicio instanta ca s-ar aproba aceasta! acum hotararea trebuie sa se redacteze si nu stim cum o sa iasa!! tata trebuie da demoleze constructia de la strada, iar linia in continuare nu este dreapta si cade sub fereastra de la casa, adica am gardul in fata ferestrei.ar trebiu sa faca contestatie? ce e de facut? avocatul pe care l-a avut tata a spus ca mai bine "taie "din constructia de la strada si scapa de "nebuna".vecina sigur va veni cu hartia de la curtea de apel " in dinti"sa-si intre in drepturi!!!