avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune cu probleme

tatal meu a cumparat in 1974 o parte dintr-un imobil.pe actul de proprietate s-au trecut nr.de camere si 100 mp din cei 200 ce au fost initial ai fostului proprietar,dar fara niciun fel de masuratori,vecinatati : in 2007 vecina care cumparase cealalta parte a imobilului vrea sa iasa din indiviziune si cere 100 m cum are in acte.la expertiza vecina avea 96 mp ,iat tatal meu 107 mp.expertul a facut doua variante:1 sa stam asa cum am cumparat fiecare cu ceeace s- a gasit acum la masurari( asa cum a declarat si reclamanta vecina ;ca stau asa cum au cumparat acum 33 de ani )si var.2 se taie din constructia de la strada a tatalui meu ca vecina sa aiba deschiderea mai mare de 8 m (din total de 15 m).cu mentiunea ca var,2 nu se poate partaja in natura deoarece nu se poate trasa linie dreapta din cauza camerelor aflate pe acest traseu.
in prima instanta s-a dat var.1 cu platirea unei sulte.vecina a facut apel, recurs ,alta expertiza cu valoarea ambelor imobile cu alta sulta foarte mare, iar lacurtea de apel au dat verdictul var.2. tatal meu nu si-a permis un avocat ,doar la curtea de apel unde acesta aspus ca va iesi in var 1 din indiviziune, apoi ca de fapt nu s-a factu cerere :reconventionala"adica sa cer ceeace imi apartine si posed! acum tatal meu ce trebuie sa faca, trebuie sa demoleze dc asa s- hotarat la curtea de apel? tatal meu a ramas si cu sulta platita din prima instanta vecinei,dar pe care aceasat a spus ca e prea mica.
acum l-a dat din nou in judecata probabil sa demoleze singur ca vecina sa iasa din indiviziune in var,2.are termen la inceputiul lunii decembrie 2010, ce sa faca? a mai intrebat si al av poporului, toti spun ca are dreptate si ca trebuia sa -si ia un av bun!de fapt vecina pana sa ajunga la curtea de apel a schimbat vreo 3 av-ti, ea si fiul acesteia,

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune partajarea terenului cu demolarea unei constructii se poate? bratu valentina bratu valentina buna ziua.tatal meu a cumparat o parte dintr-un imobil 6 camere si 100mp,iar vecina a cumparat 4 camere si 100mp.ea facandu-si prima actele, dar fara nicio ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate teren dagobert dagobert Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine. Acum in urma de o luna ne-am data seama ca, pe langa casa care este proprietatea noastra, curtea ( 600 mp) nu ... (vezi toată discuția)