avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate Calarasu George

Activitate Calarasu George

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Eu am intrebat la Baroul Neamt si mi s-a raspuns ca se subantelege ca se vor da numai spete :(.
Sintezele de la organizare nu sunt cred ca sunt cele la zi, sunt actualizate 2008, daca nu ma insel.
sintezele la drept penal : [ link extern ]

sintezele la Organizare : [ link extern ]

sintezele la drept civil : [ link extern ]

Bafta la examen! Ne ajuta cineva si cu sintezele la proceduri?
Doresc si eu daca se poate sintezele de la Nomina Lex.
GXGRIDER@YAHOO.COM

Va urez spor la invatat!
Răspuns la discuția amenda penala
Anularea permisului de conducere intervine numai daca s-a emis o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva; anularea permisului de conducere intervine daca acest document a fost obtinut in mod fraudulos si acest mecanism a fost demonstrat inaintea instantei de judecata; anularea permisului de conducere poate interveni daca posesorul a indus in eroare autoritatea competenta.
Conform art. 114 din O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice :
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
c) abrogat
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta .
(2) Permisul de conducere se anuleaza si in cazul in care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament.

Din punctul meu de vedere permisul se anuleaza. Bafta :oops:
Am terminat facultatea de Drept in 2009 si vreau sa lucrez in domeniul juridic. Unul din motivele pentru care nu se angajeaza proaspat licentiati in drept este lipsa de experienta, ceea ce nici eu nu am. M-am decis sa sa profesez in avocatura, anul acesta am sa dau examen la Baroul Bucuresti, doresc o colaborare de preferabil pe termen lung, cu un avocat.
Sper ca am picat in locul potrivit si ma va ajuta cineva:D.