Nu puteţi executa hotărârea decât după rămânerea ei definitivă. Puteţi afla ce s-a decis prin eliberarea unui cerificat de grefă de la arhivă. Dacă sunteţi nemulţumit aveţi la dispoziţie 10 zile pentru a formula calea de atac corespunzătoare. Puteţi motiva această cale de atac şi după redactarea hotărârii.
Este vorba de un act mixt. Practic se vinde nuda proprietate urmand ca cel care vinde devenind creditor al obligatiei de intretinere isi pastreaza uzufructul. Nu vetiu gasi in Codul civil acest tip de contract. Este o creatie a practicii.
E foarte greu in conditiile in care daca nici chiria nu au platit-o. Parerea mea ca cea mai buna solutie ar fi poprirea conturilor. Dar pentru asta trebuie sa afli contul bancii. Cel mai bine ar trebui sa va deplasati La ORC sa solicitati un istoric al firmei cu toate datele de identificare si apoi executorul va trebui la randu-i sa faca o adresa la banca respectiva daca are bani in cont. dar si asa cred ca nu prea sunt sanse de recuperat creanta integral mai ales ca societatea e pe "pierderi".
Eu cred că e vorba de una contractuală...are la bază convenţia chiar şi nescrisă a părţilor. Poţi complini inexistenţa unui înscris cu interogatoriu (început de dovadă scrisă) şi cu martori.
contract de intretinere cu pastrarea clauzei de uzufruct in favoarea celor batrani. dupa decesul lor deveniti proprietari pe deplin. nu trebuie modificat actul.
1. arvuna are putere probanta ca inceput de dovada scrisa pe care trebuie sa o completati cu alte probe (martori, interogatoriu).
2. unchiul nu poate fi audiat ca martor deoarece e in grad prohibit de lege (ruda de grad 3).